Referenties

Sociaal Cultureel Centrum Hoogezand

Een omgeslagen koperen doek als ruimtelijk concept Op een voormalige weg die dwars door een wijkpark liep is het sociaal cultureel centrum geplaatst. Een omgeslagen koperdoek als ruimtelijk concept. Een vrijstaand object in een groene omgeving. De omgeving biedt de mogelijkheid tot een vrije vorm. Het is een speels gebouw met veel licht.

De ronde vorm, een omgeslagen doek gemaakt van koper, vouwt zich om de grote zaal en het terras, een residu van de voormalige weg. De ingang van het gebouw is als een insnede in de ronde huid gemaakt.
De koperen huid omsluit de aluminium gevelpuien met een vloeiende doorgaande beweging. Het koper is onbehandeld en wordt in de loop van de tijd donkerbruin. Het voegt zich qua kleurtoon in de groene omgeving.

De materiaaltoepassing zorgt voor een onderhoudsvrij bouwwerk.

Share: 

Gebouw

Eigenaar: 
Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Datum voltooiing: 
2001
Country: 
Nederland
Stad: 
Sappemeer
Plaats: 

Categorieën

Toepassingen: 
Gevels
Type gebouw: 
Culture
Type koper: 
Klassiek
Eigendom: 
Nieuw

Architect

Name, office: 
SKETS architectenstudio
Address & description: 
turftorenstraat 229712 BR GroningenNederland

Find out more

Yolande Pianet

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept