Referenciák

Sárgaréz irodai installáció, London, Egyesült Királyság

Bureau de Change

A feltűnő sárgaréz installáció révén teljesen átalakult ezt az üvegezett, utcafrontos iroda Londonban, ahogy ezt a Bureau de Change építészei elmondták. 

A cél egy erős karakter kialakítása volt, kohéziót teremteni a központ különböző célokra használt területei között, egy feltűnő védjegy használatával. A terv két részre osztja a teret: az erőteljes, fényes rendezvény teremre és a meleg, monokróm irodatérre, műhelyre és tárgyalókra.

A központi, elliptikus formájú ‘kamra’ adja a tér fókuszpontját, melynek falait 1 mm vastag, hajlított sárgaréz szalagok csoportja alkotja. Ez egy intimebb belső teret hasít ki a nagy alapterületű üveg dobozból. A szalagokból álló fal felnyúlik egészen a mennyezetig és végigfut rajta, darabokból álló felületet alakítva ki, ami egy éles töréssel a külső ablak aljánál végződik. A testreszabott sárgaréz panelek drámai árnyékokat vetnek a fényes padlóra, ritmust adva a tükröződéseknek, az árnyékoknak és fénynek, ami felkelti a látogatók figyelmét, ahogy körbehaladnak a téren.

GYAKORLATI CÉL

A mennyezeti sárgaréz szalagoknak gyakorlati hasznuk is van, a vastagodó és elvékonyodó részek keringetik a levegőt, szórják a fényt és elfedik a nyers mennyezetet. A Mike Smith Studio által gyártott sárgaréz szalagokat meghajlították mielőtt leszegték és préselték, hogy megőrizzék a profilok tömörségét és mélységét. Az eljárás hasonló a mintavágáshoz, de nincs szükség “elvarrásra” a munkánál az 1mm-es tűrés miatt. A szerkezet önhordó, konzolszerűen kinyúlik a mennyezetről és lehorgonyoz a padlóhoz szabott fémlemezekhez, amit a betonba öntöttek.

A rejtett rögzítések, melyekkel a hajlított paneleket a mennyezetre függesztették és az egyedileg legyártott alkatrészek, melyeket a függőleges és a vízszintes síkok rögzítéséhez használtak, biztosítják, hogy megmaradjon a profilok abszolút élessége. A fő irodába is rendeltek egy asztalt a kisebb megbeszélések lebonyolításához. Az 50mm vastag dió furnérból és sárgarézből épített, födém-szerű asztallap mintha finom, 3mm vastag réz lábakon pihenne, akár egy térbe helyezett ékszer.

Share: 

Épület

Átadás éve: 
2015
Ország: 
Egyesült Királyság
Város: 
London

Kategóriák

Alkalmazások: 
Beltér
Épület rendeltetése: 
Irodák
Rézfelület/ötvözet: 
Sárgaréz (Cu-Zn)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Name, office: 
Bureau de Change

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Mike Smith Studio (MSS) - design and fabrication

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom