Головна » Node » Блиск Доломітів, Секстен/Сесто Італія
Проекти

Блиск Доломітів, Секстен/Сесто Італія

Ulla Hell, PlasmaStudio

Будівля розташована на схилі гори в Доломітах на околиці житлового масиву. Внутрішній простір було спроектовано головним чином виходячи з прагматичної функціональної вимоги розташувати 6 незалежних апартаментів навколо загального потоку руху в будівлі: «розріз», завдяки якому виділений головний вхід та розділено внутрішній простір на 2 половини. Крім своєї функціональності «розріз» став головним відмінним елементом будівлі: з кожної сторони «розрізу» смуги розгортаються, що формує балюстраду благородно накритого балкону, який виступає в геометрію навколишнього простору. Смуги і фасад відступають назад на кожному поверсі, створюючи профіль природного схилу гори.

Будівля вміщує 6 прекрасних апартаментів для відпочинку, розташованих таким чином, щоб отримати максимальну насолоду від сонця і панорамного виду Доломітів. Кожен окремий блок спроектований так, аби забезпечити максимальне усамітнення: завдяки поділу всього внутрішнього простору будівлі на 2 частини; завдяки ступінчастим балюстрадам, які захищають від непрошених поглядів з верхніх поверхів і з боку вулиці. У кожному апартаменті є сонячна тераса, що збільшує житлову площу та веде в маленький відокремлений сад на кожному поверсі. Місцеві модрини є відмінною рисою як внутрішнього, так і зовнішнього житлового простору. Південна частина апартаменту, засклена від підлоги до стелі, дає можливість максимально насолодитися краєвидами і отримати необхідну частину сонячного світла, тоді як зовнішня система «brisesoleil» і виступаючі балкони зводять до мінімуму можливість перегріву в літній час. Головний потік руху в будівлі дуже компактний і є продовженням внутрішнього простору, ставлячи акцент на «розрізі» і повторюючи використання місцевої модрини і колірної гами фасаду.

Основну увагу було приділено дизайну мідних балюстрад, які, здається, виступають з обрисів навколишньої природи, ростуть, перетворюються в балюстради, прикріплюються до будівлі в тому місці, де «розріз» визначає об’єм, відшаровуються і знову зливаються з обрисами навколишньої природи. При відшаруванні металеві пластини, які розділені на горизонтальні смуги, описують вигнуту гіперболічно-параболічну криву: ремесло, яке демонструє крайні форми майстерності. Темна, попередньо окислена мідь оточує об’єм з усіх боків, смуги формують шари, які дозволяють даху стати продовженням всього фасаду та об’єму.

Форма даху продиктована вимогами місцевого планування, які дозволяють зведення виключно скатних дахів на визначених ділянках забудови. Дещо деформований, він вписується в задум проекту, а також в традиційну типологію скатних дахів не просто повторюючи, а досліджуючи нові можливості традиційної типології.

Матеріали

Оскільки будівля розташована на краю електрифікованого житлового району, вид якого не гармоніює з виглядом будівлі, архітектори вирішили перенести акцент проекту на контраст, створивши простий об’єм, який виростає з обрисів навколишньої природи і зливається з нею. Це було досягнуто завдяки зменшенню кількості матеріалів до специфічно місцевих, майже національного коду: модрина і попередньо окислена мідь. І мідь, і модрина піддаються дії атмосферних чинників, таких як сонце, дощ і сніг, не руйнуючись під впливом різних погодних умов. Повторюючи колірну гаму старих фермерських будинків, розташованих поблизу, з їх темними, вигорілими фасадами з модрини, нова будівля зливається зі своїм природним оточенням.

Проект: житловий будинок з 6 блоками і підземною стоянкою

Клієнт: приватна особа

Розмір: 1050 м2

Місцерозташування: Секст / Сесто Італія

Будівництво завершено влітку 2012 р.

Share: 

Building

Власник: 
Privato
Дата завершення: 
2012
Country: 
Італія
Поштовий індекс: 
39030
Місто Місто: 
Sexten/Sesto (BZ)
Вулиця: 
via Kiniger 5
Адреса: 

Категорії

Застосування: 
Балюстради
Фасади
Дахи
Тип будівлі: 
Житлові будинки
Використана мідь: 
Заводського оксидування
Власність: 
Новий

Архітектор

Name, office: 
Ulla Hell, Eva Castro, Holger Kehne, David Preindl (Project Architect)
Address & description: 
PLASMA studioLanerweg 1839030 Sexten/SestoCollaborators:Nicoletta GereviniPeter PichlerDaniela WalderMaya ShopovaLibny Pacheco

Copper contractors

Назва: 
ZINGERLE BONIFAZ GmbH
Адреса та опис: 
Handwerkerzone 159 I-39030 Antholz Mittertal Tel. +39 0474 492163 Fax +39 0474 493500 info@zingerle-bonifaz.it

конкурси

Сезон: 
2013
Категорії: 
Фіналіст
Відзнака
Public Choice Winner

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept