Acasă » Referinte » Turnătoria de staniu, Hamburg, Germania
Referinţe

Turnătoria de staniu, Hamburg, Germania

LRW Architekten

Turnătoria de staniu, ca parte a fostei companii Gummi-Waaren din Hamburg, a fost construită în jurul anului 1876 și a fost reconstruită de mai multe ori pentru diverse utilizări, inclusiv ca centru cultural, cu un program divers.

În cursul emiterii conceptului de reînnoire a zonei de reabilitare Barmbek-Nord S1, Fuhlsbüttlerstraße, s-a decis și dezvoltarea urbană nouă a Museumshof. S-a hotărât ca turnătoria de staniu să fie reconstruită și extinsă, prin adăugarea unei noi clădiri, pentru a extinde spațiul cultural și pentru a crea un alt loc de întâlnire în district. În acest scop, în 2010 s-a organizat un concurs foarte riguros (premiul I: LRW).

Clădirea existentă a turnătoriei a fost completată cu o clădire nouă. Noua clădire urmărește structura cubică a clădirii vechi, dar o reinterpretează. Clădirea de cărămidă existentă, în prezent declarată monument, intră în contrast cu clădirea nouă, placată cu înveliș din cupru, de culoare maro închis. Metalul se întinde ca înveliș peste acoperișul și fațada clădirii noi și se încadrează în caracterul industrial al fostului sediu al fabricii.

O clădire intermediară de sticlă, leagă cele două clădiri într-o structură armonioasă. Transparența structurii intermediare face posibilă citirea ambelor părți ale clădirii, ca elemente de construcție independente. În plus, clădirea de legătură din sticlă, asigură vedere și legătură spre zonele nordice și sudice ale curții și este elementul central al noului ansamblu de clădiri.

Datorită extinderii centrului cultural "Zinnschmeltze", clădirea existentă a fost fundamental reconstruită și reorganizată spațial. Inima clădirii noi este o sală multifuncțională cu aproximativ 150 de locuri la etajul inferior al clădirii, care este accesată din curte printr-o scară largă. Clădirea de legătură adăpostește diferite foaiere și spații expoziționale. La etajul superior al clădirii vechi se află o sală de teatru, care a fost completată cu o sală de repetiții în clădirea nouă.

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
Freie und Hansestadt Hamburg, Bezirksamt Nord
Country: 
Germania
Oraş: 
Hamburg

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Cupru utilizat: 
Clasic
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
LRW Architekten und Stadtplaner LOOSEN|RÜSCHOFF|WINKLER

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
Hermann Bade GmbH & Co KG

Premii

Anul: 
2017

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept