Acasă » Referinte » Supermarketul Esselunga, Milano, Italia
Referinţe

Supermarketul Esselunga, Milano, Italia

Fabio Nonis

Proiectul se referă la restilizarea supermarketului Esselunga de pe Bulevardul Papiniano din Milano, o clădire cu trei nivele din 1970.

Magazinul și spațiile de depozitare se află la parter, vestiarele pentru angajați și sălile  mecanice în subsol, iar acoperișul ieșit ușor în consolă peste trotuar, este folosit ca loc de parcare.

Clădirea trebuia reînnoită în interior (designul și instalațiile mecanice) și pe fațade, datorită condițiilor precare ale materialelor de finisaj și al standardelor energetice necorespunzătoare ale pereților. În 2015 reamenajarea a abordat nu numai problemele tehnice și funcționale, dar a avut ca obiectiv crearea unei imagini arhitecturale noi pentru clădire. Structura din oțel a fost modificată în scopul de a ridica și crește partea acoperișului, ieșită în consolă peste fațada principală, creând o zonă acoperită în fața intrării.

Partea de jos a fațadei a fost învelită cu piatră, în timp ce partea în consolă cu panouri de cupru, două materiale naturale sensibile la trecerea timpului. Procesul de oxidare al panourilor de cupru (de 4 mm grosime) va fi mai spectaculos, pentru că va genera progresiv diferite nuanțe de culoare. În scopul eliminării luciului inițial al cuprului, panourile au fost tratate ca să se accelereze procesul natural de oxidare.

Arhitecții au declarat: "În scopul eliminării luciului inițial al materialului, -fără a afecta abilitatea extraordinară de a interacționa cu condițiile de lumină și cele climatice-, înainte de instalare, panourile de cupru au fost introduse într-o baie de soluție slabă de acid, care a accelerat procesul de oxidare naturală, diminuând subtil lustrul, fără a compromite luminozitatea naturală a materialului și capacitatea sa de a evolua în timp, una dintre trăsăturile unice ale cuprului."

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
Esselunga Spa
Construit: 
2015
Country: 
Italia
Oraş: 
Milano

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Tipul clădirii: 
Comerciale
Cupru utilizat: 
Clasic
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
Studio di Architettura Fabio Nonis

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
KME Italy Spa

Premii

Anul: 
2017

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept