Acasă » Referinte » Royal Academy of Music, London, Marea Britanie
Referinţe

Royal Academy of Music, London, Marea Britanie

Arhitecții de la Ian Ritchie Arhitects își explică designul ingenios pentru Academia Regală de Muzică, aflat pe un sit istoric deosebit de provocator din Londra. Câștigător al mai multor premii, inclusiv ”Clădirea anului” în 2018 la RIBA London, proiectul este definit de linia acoperișului din cupru patinat albastru - un material, pe care arhitecții îl exploră de peste un deceniu.

SUPORT TOTAL PENTRU CUPRU

Ascuns în spatele fațadei sediului Edwardian al Academiei Regale de Muzică, înconjurat de alte clădiri istorice protejate din zona de conservare a Parcului Regent, s-au creat două săli de spectacol distincte și deosebite. În ciuda complexității site-ului constrâns, în care au fost introduse nenumăratele funcții pentru o operă și un teatru muzical modern, proiectul cu placaj de cupru a fost aprobat în unanimitate la prima depunere, susținut  atât de autoritatea locală, cât și de organizațiile de protecție a clădirilor istorice.

Integrat fără cusur în situl istoric, proiectul se desfășoară prin fațade și acoperișuri învelite în cupru albastru prepatinat. Ian Ritchie a declarat: "Am crescut în Brighton și am fost întotdeauna îndrăgostit de acoperișurile din cupru de acolo, patinate natural în albastru turcoaz de climatul marin. Interesul nostru pentru cuprul prepatinat a început în 2004 și a rezultat o cercetare amplă, realizată de către producătorul unui proiect anterior. La Academia Regală de Muzică, cuprul albastru prepatinat oferă întocmai nuanța potrivită, care va continua să se dezvolte în mod natural cu trecerea timpului".

SPAȚII REMARCABILE

Destinat atât operei, cât și teatrului muzical, Teatrul Susie Sainsbury se află în inima Academiei. Printre zidurile vechi de beton, teatrul încorporează cu 40% mai multe locuri decât înainte, prin adăugarea unui balcon, și lărgirea lojei orchestrei, scenei și zonelor tehnice. Deasupra teatrului și izolat acustic de toate celelalte clădiri, noua Sală de Recital cu 100 de locuri oferă încă 230m² de spațiu.

Creând o legătură vizuală și fizică între clădirile vechi și cele noi, noul hol de sticlă al Sălii de Recital poate fi accesat de pe scările principale și printr-un lift din sticlă. Noile luminatoare dezvăluie fațada din spate a clădirii protejate, ascunsă anterior, pe care au fost redeschise ferestrele zidite. Ambele, dintre aceste spații acustice frumos finisate, pot fi accesate în mod independent, completând un șir de incinte, destinate studenților și personalului didactic al academiei de clasă mondială, precum și pentru spectacole publice.

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
Royal Academy of Music
Construit: 
2018
Country: 
Marea Britanie
Oraş: 
London
Strada: 
Marylebone road
Hartă: 

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Acoperişuri
Tipul clădirii: 
Cultural
Educaţional
Cupru utilizat: 
Prepatinat (verde)
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
Ian Ritchie Architects
Address & description: 
110 Three Colt Street, London E14 8AZ

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
All Metal Roofing

Premii

Categorii: 
Other winner

Find out more

Robert Pintér
Descriere: 

MARYLEBONE ROAD, LONDON NW1 5HT, UK

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept