Acasă » Referinte » Re-modelarea și extinderea unei locuințe private, Cracovia, Polonia
Referinţe

Re-modelarea și extinderea unei locuințe private, Cracovia, Polonia

Wizja

CIRCUMSTANȚE ROMANTICE DIN TRECUT

O casă din anii 1960, caracteristică epocii, a fost cumpărată deoarece viitorii locatari își petreceau tinerețea aici ca oaspeți, și sunt în mod special atașați de loc. Vor să-și petreacă anii care vin aici. Casa originală a fost remodelată în anii 1990, iar această formă a fost departe de bunul gust și de amintirile din trecut.

S-a încercat deci, ca această clădire să-și arate din nou valoarea potențială și materialele deja istorice, precum și introducerea unor soluții, care să sublinieze trăsăturile și valorile specifice locului, ancorate în arhitectura trecutului. Atributul principal a fost forma cubică a clădirii, învelită într-o structură de piatră și ceramică, cu o linie foarte caracteristică. Pereții ușor înclinați fac forma să pară mai dinamică dintr-o perspectivă mai apropiată, în timp ce o introduc delicat în peisajul pitoresc al grădinii și printre copacii parcelelor învecinate.

Pereții liftului de pe coridor au fost acoperiți cu o plasă clasică din cupru.

S-au luat decizii importante. Casa a fost readusă la viziunea unei clădiri cu două etaje cu un acoperiș masiv. Acoperișul și pereții etajului au fost proiectați din același material unic: cupru patinat. Ferestrele perforează peretele nou, urmând un ritm care rezultă din funcțiile practice interioare ale clădirii. În scopul evitării unui acoperiș în patru ape, urmând forma pătrată și potrivit planului clădirii existente, partea superioară a planului acoperișului a fost întrerupt și s-a introdus o terasă, amplasată central pe planul rezultat, permițând intrarea luminii în interiorul casei și locuitorilor săi, să vadă cerul din încăperile etajului.

Tectonica clădirii a fost adaptată la structura fizică existentă a nivelurilor și  diviziunilor principale, introducând doar modificările necesare în domeniul standardelor și proporțiilor de încăperi.

Elemente funcționale noi, legate de programul utilizabil al clădirii, sunt grădina de iarnă și garajul. Grădina de iarnă este introdusă în linia stâlpilor de piatră existente, susținând pergola veche. Acoperișul este complet deplasat de peretele casei, permițând introducerea unei zone de legătură vitrate între camera de zi și verandă, lăsând să intre și mai multă lumină în această încăpere mare, "inima" casei. Structura garajului a fost tot mutată de la clădirea principală, fiind legată de ea printr-un vestibul de sticlă - marcând puternic intrarea principală în casă și tranziția dintre "vechi" și "nou" .

 

Wizja sp. z o.o.
Stanisław Deńko, arhitect
Agnieszka Ciuła, arhitect
Robert Ciuła, arhitect

Design interior: Małgorzata Deńko, arhitect

Aria utilizată: 262 m2

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
Prywatny
Construit: 
2018
Country: 
Polonia
Oraş: 
Kraków

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade/fălţuite
Burlane cu secţiune de semicerc
Acoperişuri
Structuri transparente
Tipul clădirii: 
Rezidenţial
Cupru utilizat: 
Clasic
Prepatinat (verde)
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
Wizja Sp. z o.o.
Address & description: 
ul. Wróblewskiego 3 31-148 Kraków

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
"MM-2" S.C. Firma Budowlana Grzegorz Kopecki Andrzej Śliwa

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept