Acasă » Referinte » The Lodge, Udine, Italia
Referinţe

The Lodge, Udine, Italia

Designerii de la biroul UPPERCUT descriu raționamentul din spatele designului lor tăios, minimalist, pentru clădirile cuboidale, din aliaj auriu de cupru, care plutesc aparent deasupra peisajului ondulant al unui teren de golf lângă Udine, în nordul Italiei.

"Auriu" este cuvântul cu care descriem ”The Lodge”, un complex de patru clădiri, care sunt înconjurate de verdeață și protejate la nord de munți. ”The Lodge” se află în apropierea Oazei Naturale Quadris, habitatul natural al berzei albe și al ibisului cu cap pleșuv. 

Cele patru clădiri stau în șir, pe terenul ușor înclinat al Clubului de Golf din Udine, fiind orientate dinspre est spre vest. Ele sunt la fel în formă și dimensiune, și cuprind două nivele: volumul superior, care iese peste cel inferior, oferind protecție pentru terasa de jos. Fiecare clădire deține 2 apartamente cu intrări independente. În scopul satisfacerii nevoilor oaspeților clubului de golf, amenajările interioare pot fi adaptate cu ușurință diferitelor nevoi de cazare, de la oaspeții care vin singur, la grupuri mari de până la opt persoane.

Volumul inferior, cu finisaj negru de abanos, contrastează puternic cu cel superior - o cutie din aliaj de cupru auriu, aparent suspendat, prețios. S-a ales acest aliaj de cupru (cu zinc si aluminiu) elegant și sofisticat – pentru că este atrăgător atât pentru turiști, cât și pentru jucătorii de golf. Surprinzător, auriul este o culoare potrivită pentru dialogul cu natura, pe tot parcursul anului: se asortează cu roșul toamnei, cu florile de primăvară și cu lumina moale a iernii. Aliajul de cupru auriu rămâne stabil în timp și nu necesită deloc întreținere.

MINIMIZAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI

La baza proiectului a stat de la început reducerea la minim al impactului asupra mediului, în special prin alegerea atentă a materialelor de construcții, care să se conformeze la diferitele criterii de reciclare, pe care cuprul le satisface cu ușurință și la tehnicile avansate de economisire a energiei. Sistemele structurale din oțel inoxidabil au fost proiectate și prefabricate la comandă, cu scopul de a minimiza timpul de construcție, care a durat de fapt doar 9 luni. Procesul eficient de proiectare a implicat o platformă BIM, în strînsă colaborare între profesioniști.

O atenție specială a fost acordată tuturor îmbinărilor structurale, pentru a asigura omogenitatea și continuitatea izolației, eliminând toate punțile termice posibile. Rezultatul este o clădire cu performanțe ridicate atât în timpul iernii, cu dispersie scăzută, cât și în timpul verii, datorită fațadei ventilate din aliaj de cupru și a inerției termice ridicate. Întregul sistem funcționează numai cu energie electrică și nu utilizează combustibili fosili.

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
Amil srl
Construit: 
2017
Country: 
Italia
Cod poştal: 
33034
Oraş: 
Fagagna (UD)
Strada: 
via dei Faggi 1
Hartă: 

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Faţade/fălţuite
Acoperişuri
Tipul clădirii: 
Sport, recreaţie
Hoteluri, cazare
Cupru utilizat: 
Auriu (Cu-Al)
Nou/Renovat: 
Nou

Arhitect

Name, office: 
Uppercut Ingg.Filippo Burelli Giacomo Borta
Address & description: 
Via Umberto I, n.80 33034 Fagagna (Udine) Italia

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
Mario Mucci Srl

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept