Acasă » Referinte » Căminul studențesc Chamberlain din Birmingham, Marea Britanie
Referinţe

Căminul studențesc Chamberlain din Birmingham, Marea Britanie

Plăci distinctive din cupru preoxidat joacă un rol unificator la complexul Chamberlain Hall al Universității din Birmingham, un design câștigător al biroului Glancy Nicholls Architects.

Amplasat într-un parc istoric protejat, noul complex înlocuiește clădirile din secolul al XX-lea, care nu mai erau potrivite pentru cazarea în condiții moderne și durabile al studenților și care nu puteau fi îmbunătățite. Conceput ca un turn de referință cu trei aripi adiacente, complexul asigură 726 camere de studenți, cu spații comune la parterul clădirii. Amprenta noului complex se află în perimetrul clădirilor anterioare, minimalizând impactul asupra parcului înconjurător.

Ambiția arhitecților a fost de a crea un concept coerent, prin utilizarea materialelor și formelor, prin care leagă dezvoltarea într-un ansamblu. Pe cele trei ”aripi” asemănătoare degetelor, zidăria, care se potrivește cu clădirile locale, acționează ca material de legătură cu pământul, peste care se află placajul de cupru preoxidat, un finisaj uimitor, robust și de înaltă calitate. Capetele au vedere spre parc și sunt evidențiate de cadrele de cupru, proiectate pentru a adăuga o umbrire, împotriva razelor solare.

PUNCT DE REPER PENTRU STUNDENȚI

Destinat a fi un punct de reper pe orizontul panoramic al orașului, turnul are un plan în formă de X, cu două elemente, unul de 21 etaje, celălalt de 17 etaje, legate de geamuri, cu vedere spre două repere locale. Elementul mai înalt este din cărămidă, intrând în contrast cu clădirea învecinată acoperită de cupru. Placajul din cupru prezent pe toate clădirile, încorporează panouri din cupru perforat, pentru ventilația naturală al dormitoarelor și al spațiilor de locuit, deschise spre interior.

Cuprul este un produs natural, care se schimbă în timp. Finisajul preoxidat a accelerat procesul, schimbând cuprul dintr-un material lucios într-un finisaj maro bogat, mult mai prietenos cu împrejurimile.

Share: 

Clădire

Beneficiar: 
University of Birmingham
Construit: 
2015
Country: 
Marea Britanie
Cod poştal: 
B15 3AS
Oraş: 
Birmingham
Strada: 
Church Rd.
Hartă: 

Categorii

Aplicaţii: 
Faţade
Faţade/panouri
Structuri transparente
Tipul clădirii: 
Educaţional
Hoteluri, cazare
Cupru utilizat: 
Preoxidat (maro)
Nou/Renovat: 
Renovat

Arhitect

Name, office: 
Glancy Nicholls Architects

Executant lucrări din cupru

Titlu: 
CGL Facades

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept