Acasă » Referinte » Cafeaua Colicci, Londra, Marea Britanie
Referinţe

Cafeaua Colicci, Londra, Marea Britanie

Concepută ca petala unei orhidee, această cafenea acoperită de cupru, creează o prezență sculpturală puternică, într-o locație provocatoare, după cum ne prezintă designerii de la Mizzi Studio.

Cafeaua Colicci din centrul comercial Westfield Stratford City, se află la intrarea în cel mai mare mall din Londra și la apexul străzii principale, care leagă stația Stratford cu parcul olimpic din apropiere, inclusiv Arena Copper Box și clădiri iconice, cum ar fi Centrul Acvatic Zaha Hadid. Răspunzând la acest mediu, punctul forte al chioșcului este un acoperiș umflat din cupru, care plutește aparent deasupra zidurilor de sticlă, oferind protecție împotriva vremii. Designul imită petala unei orhidee, intrarea și acoperișul sunt concepute astfel să atragă vizitatorii într-un cocon de cupru, transformând obiceiul "grab-and-go" de a lua cafeaua, într-o experiență senzorială și caldă pentru utilizator.

TEHNICI VECHI ȘI MODERNE

Suprafața acoperișului rezultă din combinația unei tehnici de placare prin cupru, din secolul al XVIII-lea cu designul asistat de calculator. S-a dezvoltat o piele digitală, care reflectă structura fizică al acoperișului, apoi s-a împărțit suprafața în segmente virtuale de țiglă - fiecare fiind transformat în panouri tăiate CNC, instalate apoi manual.

Rezultatul a fost un puzzle special din 542 bucăți individuale de cupru, numerotate, asamblate manual cu un pistol pneumatic și 20.000 de nituri, pentru a forma masa sculpturală. Amprentele patinate și bătăile lăsate de ciocan, prezintă o textură brută, pe măsură ce vizitatorii se apropie de structură. Cuprul a fost acoperit cu un lac mat, pentru a susține istoria texturală a materialului și pentru a păstra strălucirea și reflexia bogată.

Share: 

Clădire

Country: 
Marea Britanie
Cod poştal: 
W12 7GF
Oraş: 
London
Strada: 
Ariel Way
Hartă: 

Categorii

Aplicaţii: 
Acoperişuri
Tipul clădirii: 
Restaurante
Cupru utilizat: 
Clasic
Nou/Renovat: 
Nou

Arhitect

Name, office: 
Mizzi Studio

Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web utilizează fișiere de tip cookie. Aflați mai multe accesând acest link.

Accept