Strona główna » Referencje » Budynek Wydziału Ochrony Środowiska KUL, Stalowa Wola
Referencje

Budynek Wydziału Ochrony Środowiska KUL, Stalowa Wola

PCPM

Siedziba Wydziału Ochrony Środowiska powstała w kompleksie budynków należących do Fili Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w Stalowej Woli.

Nowoczesny trójkondygnacyjny budynek powstał na terenie dawnego parku jordanowskiego, który sąsiadował z uczelnią. Znajdują się w nim sale wykładowe, ćwiczeniowe, pomieszczenia dla kadry dydaktycznej oraz biura dziekanatu wydziału. Na elewację zewnętrzną obiektu wykorzystano szkło, blachę miedzianą oraz drewno. Część fasady pokryto kasetonami z zielonej miedzi patynowanej, którą zaprojektowała i wykonała firma Krest Metal. Wewnątrz budynku do wyłożenia korytarzy wykorzystano także miedź patynowaną i oksydowaną . Budynek połączony jest szklanym korytarzem z sąsiednim budynkiem, w którym jest aula uczelni. Budynek został wybudowany we współpracy uczelni z władzami lokalnymi. Duża część inwestycji została sfinansowana z pozyskanych środków unijnych. Charakterystyka obiektu: Powierzchnia całkowita pokryć miedzianych: 1 800 m² Rodzaj blachy na fasadę i korytarz: Tecu® Patina, TECU® Oxid Wykonawca fasady: Krest Metal Niepołomice

Share: 

Budynek

Właściciel: 
Katolicki Uniwersytet Lubelski
Zakończenie budowy: 
2011
Kod pocztowy: 
37-450
Miejscowość: 
Stalowa Wola
Ulica: 
Ofiar Katynia 13
Lokalizacja: 

Kategorie

Zastosowanie: 
Pasada/pasy
Rodzaj budynku: 
Obiekty edukacyjne
Zastosowanie miedzi: 
Wstępnie oksydowana
Obiekt: 
Nowość

Architekt

Dalsze korzystanie z serwisu wymaga zgody użytkownika na korzystanie z plików cookies. Więcej informacji patrz link.

AKCEPTUJĘ