Home » Referenties » Woning VDV (nederlands)
Referenties

Woning VDV (nederlands)

GRAUX & BAEYENS architects

Deze eengezinswoning is gelegen net buiten Gent. De bouwgrond is gelegen  op een landgoed van een kasteel dat verwoest werd in WO2. De kasteelmuur die het perceel begrenst,  maakt deel uit van deze geschiedenis.

De woning VDV voelt tegelijkertijd vertrouwd en bevreemdend aan. Het volume dat uit 1 bouwlaag bestaat met een hellend dak alludeert naar vertrouwde archetypes  zoals de landelijke hoeve of schuur. Maar op het zelfde moment zorgen de grote insnijdingen met monumentale glaspartijen voor een spel van reflectie waarbij de bosrijke omgeving op de gevel geprojecteerd wordt, en wordt  de oude kasteelmuur voelbaar vanuit het interieur.

De verplichte  inplanting achterin het perceel heeft als gevolg dat de woning als een paviljoen ervaren wordt. Een tuin-woning zonder voor- of achtergevel, maar met een 360 graden ervaring van het volledige perceel.

De (niet behandelde koperen) gevelbekleding  geeft het project een poëtische vergankelijkheid, die haar weerklank vindt in de reflectie van het omringende bomen in de glasgevels. 

 

Share: 

Gebouw

Eigenaar: 
Private
Datum voltooiing: 
2013
Country: 
België
Stad: 
Destelbergen
Plaats: 

Categorieën

Toepassingen: 
Gevels
Gevels/Staande naad
Daken
Type gebouw: 
Residentieel
Type koper: 
Klassiek
Eigendom: 
Nieuw

Architect

Dakdekkers

Titel: 
Platteau bvba

Awards

Seizoen: 
2015
Categorieën: 
Finalisten
Waardering
Public Choice Winner

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Find out more by following this link.

Accept