Címlap » Referenciak » Uherské Hradiště Kórház, Uherské Hradiště, Csehország
Referenciák

Uherské Hradiště Kórház, Uherské Hradiště, Csehország

Ing Arch Kateřina Harazimová

Az Uherské Hradiště kórház új bejárata kiegészíti a korszerűsítési program első szakaszában épült sürgősségi osztályt. Az új bejárat akkor vált szükségessé, amikor kiderült, hogy a kórházba látogató betegek száma messze meghaladja a várt számokat. A szomszédos gyógyászati pavilon befejezése lehetővé teszi a kórház számára a látogatók számának további növekedésének kezelését.

Az új bejárat fő célja, a nagyszámú látogatók könnyebb fogadása és elirányítása a kórház különböző osztályai felé. Az útbaigazítást az új információs központ biztosítja, amely a főbejáratnál található, elkülönülve a páciensek regisztrációs pultjától. Az információs és regisztrációs pontokon kívül az új bejárati terület gyógyszertárral és új frissülési ponttal rendelkezik. A nyári hónapokban lehetőség nyílik arra, hogy a látogatók az oldalsó ajtón keresztül elérhető szomszédos teraszon üldögélhessenek. A pihenőszobák szintén az új bejárati épület részét képezik.

Az új bejárat építészeti megoldása a korszerűsítés első szakaszában épült meglévő épületekből ered. A fő pavilonnak két különálló vizuális identitása van, funkció szerint (sürgősségi és általános kórház) elkülönülve. Az új bejárat mindkettőtől eltér. A lekerekített formák ellentétben állnak a bal oldali szárny szigorú vonalaival és a jobboldali szabályos ablakrácsozattal. Az üveg homlokzat feletti íves tető domináns bejáratot alkot. A túlnyúló tetőszerkezet két fedett parkolóhelyet teremt, amelyek megvédik az érkező betegeket a rossz időjárástól.

Az épület korábbi bejáratát zöldre festett acél „burkolat” árnyékolta. A zöld szín jó kontrasztot teremtett a szürke két árnyalatával - a pavilon két szárnyának vakolatával és terrakotta csempéivel. Úgy döntöttek, hogy az új bejárat örökölni fogja a régi zöld színt. Az ívelt tető alakjának és a túlnyúlásnak köszönhetően nyilvánvaló volt, hogy csak egy fém alkalmas erre. Ennek eredményeként a választott anyag előpatinázott réz lett. Folyamatos vízszintes korcolást alkalmaztak a tető lejtőjével párhuzamosan. Emellett ezüst színű alumínium és fehér vakolat egészíti ki az új bejárati épületet.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Zlín region
Átadás éve: 
2018
Ország: 
Csehország
Irányítószám: 
686 68
Város: 
Uherské Hradiště
Utca, házszám: 
Jana Evangelisty Purkyně 365
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Homlokzatok/korcolt
Tető
Épület rendeltetése: 
Egészségügyi és szociális
Rézfelület/ötvözet: 
Előpatinázott (zöld)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Ing Arch Kateřina Harazimová, GG Archico,

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Klempos Střechy, Březolupy

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom