Címlap » Referenciak » Színház, Vicar, Spanyolország
Referenciák

Színház, Vicar, Spanyolország

Simone Solinas

A project egyik fő törekvése az volt, hogy növelje a környezet színvonalát. A városi környezet egy darabja, melybe behatol a nyilvános tér, kapcsolódik és kiegészíti a színházat.

A teljes épület magas alapokon nyugszik, klasszikus módon, melynek célja az volt, hogy ez a „megemelt” sík is hangsúlyozza a szerkezet egyediségét. A cél egy nyilvános, stratégiailag elhelyezett tér képzése, amely mintegy meghosszabbítása a szárnyak mentén elhelyezkedő szabad területnek, csakúgy, mint a bejárat környékének, egy saját reprezentatív terület, amely magának az épületnek a minőségét hirdeti.

Az épület jellemzőinek és a helyi sajátos klimatikai viszonyoknak megfelelően különleges figyelmet fordítottak a külső és belső terek közti átmeneti terek képzésére, a terekre a szerkezetek alatt és között, a napfény és az árnyék találkozására, járdákra és közlekedőkre, ahol a találkozások és a részvétel lehetséges.

A bejáratot egy nagyvonalú csarnok keretezi. A rács árnyalja, színezi a fényt és az elülső térrel való kapcsolatot. A térbeli elemek és a vizuális kapcsolat determinálják az illeszkedést.

A színház támogató területei a déli oldalszárnyban helyezkednek el, önálló megközelíthetőséggel, és közvetlen színpadi kapcsolattal. Eloszlanak, mint darabok az udvar körül, a céllal, hogy nyitott és saját teret biztosítsanak, amelyben a központ tevékenységei szabadon fejlődhetnek.

A nézőtér különleges terével és változtatható lejtésével (ideális a látási viszonyok és az akusztika szempontjából is) 400 vendég befogadására alkalmas.

A nézőtér oldalról, és két szintről közelíthető meg. A terem oldalában néhány színházi páholy található, különleges akusztikával. Felettük a teljes kerület mentén található a műszaki galéria, valamint a vetítő- és ellenőrző kabin.

Építészek: Nicolás Carbajal Ballell, Simone Solinas, Gabriel Verd Gallego

A projekt a 2007-es „Réz az építészetben” pályázat európai projektek kategóriájában a legjobb 6 (shortlist) közé került.

Az épület a 2007-es Réz az építészetben pályázat Európai projektek kategóriájának DÍJAZOTTJA, valamint az Innovációs díj nyertese.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Municipio de Vícar
Átadás éve: 
2006
Ország: 
Spanyolország
Város: 
Vicar Almeria

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Épület rendeltetése: 
Kulturális
Rézfelület/ötvözet: 
Klasszikus
Előoxidált (barna)
Sárgaréz (Cu-Zn)
Bronz (Cu-Sn)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Nicolás Carbajal Ballell, Simone Solinas, Gabriel Verd Gallego Carbajal+Solinas Verd Arquitectos
Cím, leírás: 
Avenida San Francisco Javier 9 Edificio Sevilla 2 Pl 11,Mod 30 E-41018 Spain

Európai díj

Év: 
2007
Kategóriák: 
Rövidlistás
Kiemelt elismerés

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom