Címlap » Referenciak » Splashpoint Szabadidő Központ, Worthing, Anglia
Referenciák

Splashpoint Szabadidő Központ, Worthing, Anglia

Wilkinson Eyre Architects

Az új uszoda megtervezésével a Wilkinson Eyre építészirodát bízta meg Worthing városi tanácsa egy RIBA (Royal Institute of British Architects) versenyt követően.  Az új uszodakomplexumban egy hatsávos, 25 méteres medence, egy tanuló/merülő medence, beltéri élménymedencék és szabadtéri medencék kaptak helyet, valamint egy egészségügyi és fitnesz központot, kávézót, gyermekmegőrzőt és egyéb tevékenységekre alkalmas tereket is kialakítottak.

Az új komplexum a városközponthoz közel, a meglévő Aquarena mellé épült, egy izgalmas fejlesztésként ezen a különleges tengerparti területen. A tervezés maximálisan kihasználja a telek adottságait, mintha „szalagok” vezetnének északról dél felé a szárazföld és tenger kapcsolatát hangsúlyozva. Minden medencének saját terasza van, melyek megnyitják és mozgalmassá teszik a tenger felőli homlokzatot és felpezsdítik ezt a különleges területet, összhangban a városi tanács azon törekvéseivel, hogy egy életteli strandszakasz alakuljon ki.

A szerkezetet réz és a vörös cédrus borítja - azon természetes anyagok palettája, melyek idővel szépen megváltoznak a tengerparti körülmények hatására. A homlokzat tekintélyes üvegfelületek egységéből áll, az ablakok és tetőablakok "képkeretek" hatását keltik. A réz és a fa egyet jelent a hagyományos angol tengerparti stílussal. Ezek az anyagok ellenállnak a heves tengerparti időjárási elemeknek, esztétikai szempontból kiegészítik egymást és illeszkednek ennek a gyönyörű tengerparti városnak a történelméhez.

A réz az az anyag, ami igazán gyökeret ver a területen; a hagyományos telt, fényvisszaverő rézvörösön át a hamvas sötétbarnán keresztül egészen az élénkzöld patinás felületig változik.

Két különböző felületet használtak, hogy változatossá tegyék a nyugati homlokzatot: az elsődleges fal- és tetőfelületeken sima paneles burkolatot használtak, míg a kiugró ablakoknál perforált árnyékoló rendszert.

Az építkezés 2011 áprilisában kezdődött és 2013 májusában fejezték be.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Adur & Worthing Borough Council
Átadás éve: 
2013
Ország: 
Egyesült Királyság
Város: 
Worthing

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok/táblás
Épület rendeltetése: 
Sport, kikapcsolodási létesítmény
Rézfelület/ötvözet: 
Klasszikus
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Wilkinson Eyre Architects
Cím, leírás: 
33 Bowling Green Lane, London EC1R 0BJ T: +44 (0)20 7608 7900 F: +44 (0)20 7608 7901 info@wilkinsoneyre.com

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Kingslet Roofing

Európai díj

Év: 
2013

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom