Címlap » Referenciak » Rive Gauche, Charleroi, Belgium
Referenciák

Rive Gauche, Charleroi, Belgium

A DDS + építészei bemutatják, hogy Rive Gauche projektük hogyan vált a megújulás  katalizátorává a belgiumi Charleroi-ban, valamint a hagyományos fenntartható anyagok - köztük a rézötvözet - fontosságát ebben az igazán kortárs építészeti tervben.

A Rive Gauche az alsóvárost egy dinamikus és vonzó körzetté alakítja át. A benne található kiskereskedelmi üzletekkel, szállodával, ifjúsági szállóval, lakásokkal, irodákkal és parkolóházzal kiegészíti és elősegíti a városi funkciók keveredését, életet lehet a már korábban meglévő helyekbe és új munkalehetőségeket teremt. A Rive Gauche nem csak egy épületről szól, hanem arról, hogy egy új városrész alakul ki egy nyilvános tér újjászületése által. Összeköt két kerületet, revitalizálja a városközpontot, létrehoz egy központi teret és kapcsolatba kerül a várossal.

HAGYOMÁNYOSAN FENNTARTHATÓ ANYAGOK

A merész monolit épületet rengeteg üvegfelület világítja be és számos bejárattal és átjáróval nyílik a város felé. A meglévő 26 emeletes irodaház megdöbbentő hatását tompítja a lábánál elterülő új épület. A Place Verte-re néző homlokzatot a városra néző látványos ablaknak szánták. Éjjel és nappal is segíti a kereskedelmi és közterek közötti kapcsolatot.

Építészetében kifejeződik az épület nyilvános és kereskedelmi funkciója a város számára. Az építészeti nyelv a térfogatokkal, átláthatósággal, változatossággal, intrikákkal játszik, valamint az erős és könnyű, a monolitikus és porózus kontrasztokkal. A hagyományos és fenntartható anyagokat modern módon újra értelmezték. Az arany rézötvözet könnyedsége és gazdagsága - mind az áttetsző, kifeszített fém árnyékolóknál, mind pedig a dombornyomott paneleknél -  ellentétben áll a hatalmas szürke téglával. Ugyanazt a téglát és gránitot használva útburkolatul, az utca és a fedett sétány között létrejön a folytonosság érzése.

DÍJAK:

ICSC European Shopping Centre Awards 2018.– Közepes méretű új fejlesztés kategória : győztes
Felújítás Díj (Közepes): Győztes / MIPIM Awards 2018 – Legjobb Bevásárlóközpont kategória: döntős / World Architecture Festival 2017 – Legjobb új bevásárlóközpont kategória: döntős / MAPIC Awards 2017 – legjobb új bevásárlóközpont kategória: döntős /  American Architecture Prize 2017 - Kereskedelmi építészet kategória: Elismerésben részesült

Share: 

Épület

Átadás éve: 
2017
Ország: 
Belgium
Irányítószám: 
6000
Város: 
Charleroi
Utca, házszám: 
Place Verte 20- Boite 2
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Árnyékoló
Átlátszó struktúra
Épület rendeltetése: 
Irodák
Kereskedelmi
Lakóépületek
Szállások, hotelek
Rézfelület/ötvözet: 
Arany színű (Cu-Al)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
DDS+
Cím, leírás: 
https://www.dds.plus/

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Reflex Facade

Európai díj

Kategóriák: 
Other winner

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom