Címlap » Referenciak » Pegasus Akadémia, London, Egyesült Királyság
Referenciák

Pegasus Akadémia, London, Egyesült Királyság

Chris Hodson
Aranyszínű rézötvözettel borított utcafronttal várja az érkezőket a dél-londoni iskola, mely számos díjat, köztük a 2015-ös Architectural Review Schools Award-ot, nyert a korábban különálló épületek egyesítéséért, ahogy arról a Hayhurst and Co építésziroda beszámolt.

A Pegasus Akadémia bővítése egy új óvoda, 6 új osztályterem, egy megnagyobbított előtér és új bejárat, valamint új adminisztrációs területek kialakításából állt, melyek összekötik a két, előzőleg elkülönülő iskolaépületet. A projekt számos változtatással egyesíti a széttördelt telket, a meglévő épületek bevonásával összefűzve az oktatási tereket.

RESZPONZÍV TETŐSZERKEZET

Az reszponzív tetőszerkezet koncepciója azt az átfogó stratégiát jelzi, melynek célja a különböző oktatási területek megújítása, és hogy a fejlesztés ésszerű mértéket tartson. Az óvoda miniatűr csúcsai a bölcsőde viktoriánius ablakait utánozzák. Ez alkotja az új tér keretét, ahol a kisgyerekeket kirakják és felveszik a szülők.
 
Ezzel szemben az utcafronti homlokzat monolit aranyszínű rézötvözet tetejének magassága középületként igazodik az utcaképhez. A tetőcsúcsok magassága változik az épület különböző pontjain, a gyermekek korával fokozatosan növekszik, meghatározva az alattuk található szobák formáját.
 

ISKOLÁK ÖSSZEKAPCSOLÓDÁSA

Az új utcai homlokzat a két iskolát köti össze, beépítve az egyik oldal viktoriánus épületének tömegét és tetejét, középen helyet vágva a főbejáratnak, amely az iskola szívébe vezet. Az így létrejövő forma a szemet a viktoriánus tornateremre irányítja, megerősítve az utcafronti épületcsoportban való kiemelt szerepét.

Az utcafronti homlokzatnál az aranyszínű rézötvözet alkotta zsindelyfedésre esett a választás, mely kifejezi az iskola társadalmi szerepének fontosságát. A design az iskola önnön büszkeségét jelképezi: egy épület, mely tipológiailag megkülönbözteti magát szomszédaitól, egy tágabb közegben értelmezi szerepét és 21. századi oktatási körülményeket teremt a jövő generációinak.

Az utcafronti homlokzatnál az aranyszínű rézötvözet alkotta zsindelyfedésre esett a választás, mely kifejezi az iskola társadalmi szerepének fontosságát.

 

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
The Pegasus Academy Trust
Ország: 
Egyesült Királyság
Irányítószám: 
CR7 8SB
Város: 
London
Utca, házszám: 
Whitehorse Rd, Thornton Heath
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Tetőkiegészítők
Tető
Épület rendeltetése: 
Oktatási
Rézfelület/ötvözet: 
Arany színű (Cu-Al)
Új/felújítás: 
Felújítás

Építész

Név, iroda: 
Hayhurst and Co.
Cím, leírás: 
26 Fournier Street, London, E1 6QE

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Richardson Roofing

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom