Címlap » Referenciak » Lodge, Udine, Olaszország
Referenciák

Lodge, Udine, Olaszország

Az UPPERCUT tervezői bemutatják a ragyogó, minimalista kialakítású aranyszínű rézötvözet „hüvelyeket”, amelyek látszólag a golfpálya hullámzó tája felett lebegnek az észak-olaszországi Udine közelében.

Az „Arany”, így írhatjuk le a The Lodge-t, amely a természet közepén álló négy épületből áll, északról a hegyek által védve. A The Lodge a Quadris természetvédelmi terület mellett található, amely a fehér gólyák újbóli betelepítésének és a tarvarjúk védelmének otthona.

Az elegánciája és kifinomultsága miatt választottuk ezt a rézötvözetet, mely a turisták és a golfozók számára egyaránt vonzó.

A négy épület az enyhén lejtős terepen fekszik az Udinei Golf Clubban, egymástól lépcsősen eltolva, kelet-nyugati irányba tájolva. Formájuk és méretük azonos és két szintesek: a felső szint túllóg az alsó szinten, védelmet nyújtva az alatta lévő terasznak. Minden épületben 2 apartman található, külön bejárattal. A vendégek különböző igényeinek kielégítése érdekében a belső berendezések könnyen átalakíthatók, az egyéni vendégektől kezdve a nyolc főig terjedő nagy csoportokig.

Az alsó, ébenfekete homlokzatú szint éles ellentétben áll a felsővel, mely egy látszólag lebegő, értékes, aranyszínű rézötvözet doboz. Az eleganciája és kifinomultsága miatt választottuk ezt a rézötvözetet (cink és alumínium), mely a turisták és a golfozók számára egyaránt vonzó. Meglepő módon az arany egyike azoknak a színeknek, amelyek egész évben alkalmasak a természettel való párbeszédre: az őszi vörösekkel, a tavaszi virágzással és a lágy téli fényekkel. Az aranyszínű rézötvözet színe az idő múlásával is állandó marad, és karbantartást sem igényel.

A KÖRNYEZETI HATÁS MINIMALIZÁLÁSA

A The Lodge tervezésénél mindig a környezeti hatások minimalizálására törekedtünk, különösen az építőanyagok gondos megválasztásával, figyelembe véve az újrahasznosíthatósági kritériumokat, amelyeknek a réz könnyen megfelelt, valamint a fejlett energiatakarékossági technikákat. Az egyedi kialakítású acélvázas szerkezetű rendszereket előre legyártották az építési idő minimalizálása érdekében - ami valójában így csak 9 hónap volt. A hatékony tervezési folyamat során a szakemberek közötti nyílt együttműködést elősegítő BIM platformot alkalmazták.

Különös figyelmet fordítottak a szerkezeti csomópontok vizsgálatára a szigetelés homogenitásának és folytonosságának biztosítása érdekében, kiküszöbölve az összes lehetséges hőhidat. Az eredmény egy nagy teljesítményű épület mind télen, az alacsony hőveszteségnek, mind nyáron, az átszellőztetett rézötvözet homlokzatnak és a magas hőtehetetlenségnek köszönhetően. A teljes rendszer kizárólag villamosenergia-ellátással működik, és elkerüli a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Amil srl
Átadás éve: 
2017
Ország: 
Olaszország
Irányítószám: 
33034
Város: 
Fagagna (UD)
Utca, házszám: 
via dei Faggi 1
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Homlokzatok/korcolt
Tető
Épület rendeltetése: 
Sport, kikapcsolodási létesítmény
Szállások, hotelek
Rézfelület/ötvözet: 
Arany színű (Cu-Al)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Uppercut Ingg.Filippo Burelli Giacomo Borta
Cím, leírás: 
Via Umberto I, n.80 33034 Fagagna (Udine) Italia

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Mario Mucci Srl

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom