Címlap » Referenciak » Kompállomás, Stockholm, Svédország
Referenciák

Kompállomás, Stockholm, Svédország

Új kompállomás-épületek sora köti össze Stockholm ikonikus rakpartját a várossal.

A városközpont vízpartja mentén elhelyezett, visszafogott építmények szervesen kapcsolódnak történelmi környezetükhöz, és előtérbe helyezik a királyi palota szabad látványát. Az építészeti koncepció része az interaktív „tölcsérek” kialakítása – ezek az egységek méretükben és számukban a funkciótól és helyszíntől függően változnak, és úgy alkotnak épületet, hogy annak nincs kifejezett első vagy hátsó homlokzata.

A tetőket és a falakat csiszolt sárgaréz burkolattal fedték, mely jól harmonizál a háttérben álló kő- és vakolt stukkóhomlokzatokkal, egységes, szoborszerű kifejezést jelenítve meg. Ezenkívül változatos felületi textúrákat hoztak létre különböző technológiák alkalmazásával. Az időjárásnak kitett rakparti helyszínen a sárgaréz alkalmazása nagy korrózióállóságot és tartósságot biztosít a homlokzatnak.

Share: 

Épület

Átadás éve: 
2013
Ország: 
Svédország
Város: 
Stockholm
Utca, házszám: 
Strömbron 111 48
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Panelek
Épület rendeltetése: 
Közlekedési, infrastrukturális
Rézfelület/ötvözet: 
Sárgaréz (Cu-Zn)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Marge Arkitekter

Európai díj

Év: 
2015
Kategóriák: 
Rövidlistás
Elismerés

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom