Címlap » Referenciak » Kert Múzeum, London, Egyesült Királyság
Referenciák

Kert Múzeum, London, Egyesült Királyság

A London történelmi szempontból legfontosabb és kihívásokkal teli helyszínén található múzeum bronzborítású kibővítése időtlen minőséget kelt a modern, könnyűszerkezetes építési technikák használata ellenére. A Dow Jones építészei elemzik tervüket.

A Garden Museum a Temze túlpartján álló parlament felé néz, a Lambeth palota mellől, mely 800 éve a canterburyi érseknek, az angliai egyház vezetőjének londoni rezidenciája. A kertek történelmét, kultúráját és formatervezését élteti a felszentelt lambeth-i Szent Mária templomban kialakított múzeum.

A 2008-as első munkafázis egy kétszintes műcsarnok kialakítása volt a templomban, új galériák, oktatóterem és tároló kialakításával, a templomhajót kiállítási térré változtatva.  Így a múzeum számos különböző rendezvény és oktatási tevékenység színtere lehet, már az első évben 400%-kal növekedett a látogatószám.

DRÁMAI VÁROSI JELENLÉT

A 2013-as díjnyertes második fázis kiterjesztette a múzeumot mind a meglévő épületre, mind a templomkertre. Az egyházi épületben való elhelyezkedése miatt a múzeumot gyakran szomszédos Lambeth Palota részének gondolják. Az új épület így szükségszerűen drámai városi jelenlétet biztosít az utcafronti bronz borítású, favázas pavilonokkal.

A pavilonok lehetőséget nyújtanak a tanulásra és közösségi tevékenységekre és egy kávézó is helyt kapott, melyeket egy üvegezett kerengő kapcsol össze, ami egy új, Dan Pearson által tervezett kertet határol. Irodák, műhelyek és további kisegítő helyiségek töltik ki a templom és a kertfal közötti teret. A telek számos kihívást tartogatott, például védett fákat, történelmi sírokat és a Lambert Palota látványát, valamint 3600 sírt az öreg temetőben. Megoldásként egy könnyűszerkezetes, bronz borítású favázas szerkezetet találtunk amely egy vékony, 300mm-es betonalapra épült.

MÉRETRE SZABOTT BRONZ ZSINDELY

A pavilonokat egyedileg gyártott bronz zsindely burkolat díszíti, amely a környező platánfák pikkelyszerű kérgét mintázza.

A platánfákat John Tradescant honosította meg Nagy-Britanniában, aki udvari növénygyűjtő volt és a múzeum alapítója, akit itt, a templomkertben temettek el.

Egy valós méretű homlokzati mintát építettek fel a területen, hogy a megnézzék a különbséget a különböző homlokzati anyagok, a bronz, sárgaréz és előoxidált réz között. Azért választották végül a bronzot, mert a fényes rézszínből földes csokoládé színűvé változik majd. Ez a szín lehetővé teszi az épület számára, hogy csendesen megüljön a sírkertben, engedve, hogy a kert és a templom kapjon erősebb figyelmet. Némelyik lapostető szintén bronz borítást kapott a beültetett zöldtetők mellett.

Az összekapcsolódó réz zsindelyek mérete 950 x 450 mm, horizontálisan 150 mm-es átfedéssel, rejtett rögzítésekkel és erősítésként a széleknél meghajtva. Ezeket a helyszínen alakították ki és rögzítették a rugalmas hajóépítő rétegelt lemezhez, egy páraáteresztő fóliával elválasztva. Ezt egy 50mm-s párnafa vázas átszellőztetett légrés követi, majd egy újabb réteg rétegelt lemezt szereltek az épület szigetelt fakereteihez. A bronz zsindelyeket a beltér egyes területein is használták.

A zsindelyek szorosan körülölelik a homlokzatot, összeérnek az ablakokkal és a karcsú, melegtető szerkezettel, hogy éles körvonalat képezzenek. A homlokzatba épített elszívó ventillátorok egyedi bronz zsindelyelemei kinyúlnak a burkolatból.
 

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Garden Museum
Átadás éve: 
2017
Ország: 
Egyesült Királyság
Irányítószám: 
SE1 7LB
Város: 
London
Utca, házszám: 
Lambeth Palace Road
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Homlokzatok/zsindely
Lapostető
Épület rendeltetése: 
Egyházi és szakrális
Kulturális
Rézfelület/ötvözet: 
Bronz (Cu-Sn)
Új/felújítás: 
Új
Felújítás

Építész

Név, iroda: 
Dow Jones Architects

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Richardson Roofing

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom