Címlap » Referenciak » Faraday House, Battersea Erőmű, London, Egyesült Királyság
Referenciák

Faraday House, Battersea Erőmű, London, Egyesült Királyság

A londoni ingázók számára a Temze folyó déli partján futó viktoriánus vasúti viaduktokon való áthaladás egy mozgó színházként hat, amely izgalmas perspektívákat tár fel a városi szövetben. Ennek a képnek a legfrissebb eleme a Faraday House, az aranyló energianyaláb, amely jelzi az ikonikus Battersea Erőmű megújulását, ahogy azt a dRMM építészei magyarázzák.

A Faraday House egy lakóépület, amely a Battersea Erőmű megújítási projektjének első izgalmas állomása. A Temze folyó partján, a Battersea Park mellett épült, a Victoria állomásra vezető észak-déli vasútvonal és a folyó találkozásánál. A dizájn reflektál erre a különleges elhelyezkedésre. Az épület a terület teljes tervének nyugati peremét adja, lezárva a SimpsonHaugh and Partners által tervezett szomszédos üvegház udvarát, ami eltérő háttérként drámai hatást kelt.

ERŐS KONTEXTUÁLIS VÁLASZ

A SimpsonHaugh and Partners Építészirodával való együttműködésünk egy olyan versenyfolyamat eredménye, amely azt bizonyítja, hogy két kontrasztos épülettel erős válasz adható a keleti oldalon lévő erőmű és a nyugati vasútvonal eltérő kontextusaira. A két épületet összeköti egy megemelt közös tér, amely átjárást biztosít, és van egy nyilvános része üzletekkel, irodákkal, éttermekkel, edzőteremmel és a medencével, valamint fent egy félreeső zöld udvar.

A Faraday House elrendezési alapelveit a holland építész, Tejo Remy „You can’t lay down your memory” fiókrendszere és a gyufásdobozok egymásra pakolásának egyszerű öröme inspirálta. A lakások elrendezése lépcsőzetes eltolással a vasút ívét követi. A rézburkolatú dobozok geometriája legjobban a Victoria állomásra lassan befutó vonatból érződik. Először rendezetlenek tűnik, mint egy sziklafal, de aztán oldalról nézve fokozatosan feltárul a lakások átgondolt, üvegezett homlokzata.

A 113 lakás 5 lépcsőházban, 8 emeleten, szintenként hármas tagolással oszlik el. A lépcsőházakat és lifteket a homlokzatra tolták, hogy természetes fényt, kilátást és tájékozódást biztosítsanak a lakóknak. A lépcsőházak kialakítása maximalizálja a hatékonyságot, és lehetővé teszi a két oldalra néző szélső lakás kialakítását, egy kisebb lakással a közbeeső helyeken. A vasútra és a Temzére néző hosszú panoráma kontrasztban áll az udvar intimitásával. Minden lakáshoz teljes szélességű erkély tartozik, amely hozzájárul az épület geometrikus megjelenéséhez.

EGYAZON ANYAG

A teljes külső homlokzatot burkoló egyazon anyag kihangsúlyozza az összetett geometria erejét. Az aranyszínű rézötvözet idővel szépen alakul, anélkül, hogy elvesztené fényességét. A réz természetes anyag, és mint az erőmű téglája is, idővel ez is változni fog. Az egész épületet, beleértve a beugrókat és a terasztetőket, mindenhol állókorcos rézötvözet borítja, de mindezt bonyolult részletek és zavaró látványelemek nélkül. A lemezeket a helyszínen, nagyméretű tekercsekből kézzel alakították ki, kontrasztban a szomszédos épület sarkos üvegfelületével.

A kézműves munka és a természetes anyagok adják a Faraday House lágy megjelenését, míg a ragyogó rézötvözet formák a Faraday-kalitkára utalnak, ami a tudós Michael Faraday nevéhez fűződik, aki után az épület a nevét kapta, és akinek az 1830-as években tett felfedezései nélkül a Battersea-hez hasonló erőműveket nem lehetne létrehozni és működtetni.

TŰZÁLLÓSÁG

A réz és a rézötvözetek a lehető legmagasabb, A1 (nem éghető anyag) besorolásúak az EN 13501-1 szabvány szerint, és megfelelő szerkezettel alkalmasak magas épületek homlokzatának fedésére.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Battersea Power Station Development Company
Átadás éve: 
2017
Ország: 
Egyesült Királyság
Irányítószám: 
SW11 8EZ
Város: 
London
Utca, házszám: 
Circus Road West, Battersea Power Station
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Épület rendeltetése: 
Lakóépületek
Rézfelület/ötvözet: 
Arany színű (Cu-Al)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
dRMM
Cím, leírás: 
Magdalen House 136-148 Tooley Street London

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Prater Ltd

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom