Címlap » Referenciak » Egy ház kibővítése Cardiffban, Egyesült Királyság
Referenciák

Egy ház kibővítése Cardiffban, Egyesült Királyság

Hyde + Hyde Architects

A nemrégiben befejezett magas színvonalú kortárs épület, egy meglévő ház bővítése Dél-Walesben, Cardiffban. 

A Hyde + Hyde Architects megbízása a meglévő épületrész gondos helyreállítására és egy új, modern, mégis harmonikusan illeszkedő szárny megtervezésére szólt. Az főhomlokzaton letisztult rézdobozként megjelenő tömeg 'átkukucskál' a zöld színű, mázas tetőcseréppel fedett régi tetők felett.

Az átalakítás eredményeképp a lakó- és a szórakozásra szánt tér a földszinten kapott helyet, a jellemzően egyszintes, üvegezett előtér felvezetésével.

Az első emeleten a rétegzett réz és tölgy olyan hatást kelt, mintha a szint finoman lebegne. Mindez olyan geometriai formába öntve, hogy igazodjon a már meglévő épülethez. Ezek a túlnyúlások, konzolok és előtetők mind védelmet nyújtanak az állhatatos Walesi esőben.

A réz mindennél jobban illeszkedik a meglévő épület zöldmázas tetőcserepeihez. Egy évtized alatt a tető jelenlegi színei, a lazacvörös és a sárgásbarna árnyalatok fokozatosan felveszik a cseréptető színét és tónusát. Ez a réz varázsa: időtlensége rávezet minket arra, hogy épületet maradandónak tekintsük. A réz használata által az épült olyanná válik, mintha mindig is ott lett volna. 

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Private dwelling
Átadás éve: 
2012
Ország: 
Egyesült Királyság
Város: 
Private

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok/táblás
Épület rendeltetése: 
Lakóépületek
Rézfelület/ötvözet: 
Klasszikus
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Hyde + Hyde Architects
Cím, leírás: 
Hyde + Hyde ArchitectsRoyal Buildings10 Princess WaySwanseaSA1 3LWt +44 (0) 1792 420 838mail@hydearchitects.comPress and publicity enquiries to: press@hydearchitects.com

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom