Címlap » Referenciak » Bürgenstock Spa, Luzern, Svájc
Referenciák

Bürgenstock Spa, Luzern, Svájc

A Luzerni-tóra néző hegycsúcson épült híres luxusfürdőhöz csak a legjobb természetes anyagok illenek, a terveket készítő plus 4930 építészeinek megítélése szerint.

A 1980-as évek legendás Bürgenstock Spa épületének átalakítása az egész tóparti üdülőrész újjáélesztésének része volt Bürgenstockban. Az új fürdőépület organikusan nő ki a tájból, egy csiszolt, mesterséges kőtömbként, illeszkedve és összekapcsolódva a természetes sziklaalakzatokkal. Az új létesítmény a fürdőzés élményének szerves részeként maximalizálja a kilátást a környező hegyekre.

 Az épület tömegébe ékelt, gondosan megtervezett nyílászárókon keresztül a fürdőből hegyvidéki és a tóparti panoráma is nyílik. A kőfensík felé nyíló ablakok, melyek a keleti melegvizes források és a déli panorámás völgyek felé néznek, a komplexum belsejébe vezetik a természetes sziklás és hegyvidéki tájat. A modern fürdő- és szaunavilág és a környező természet kölcsönhatása három oldalról közvetlenül tapasztalható.

SÁRGARÉZ KAZETTÁK

A régi épület különleges bája megmaradt a kandalló, az étterem, a medenceház és a vese alakú medence megtartásával. A régi és új tereket az anyaghasználattal kapcsolták össze, helyi, alpesi anyagokat használták mindenhol, bár eltérő architektúrával. Az új épület megtartotta a kőburkolat alapzatot és látszóbeton homlokzatot, amely a vízszintességet hangsúlyozza. Felül függőlegesen elrendezett sárgaréz kazettákkal burkolták az épületet, az így kapott sík felszínt   nagyméretű üvegfelületekkel tarkítva. Idővel a sárgaréz a természetes patinázódás miatt az eredeti épület barna rézhomlokzatához idomul majd.

Idővel a sárgaréz a természetes patinázódás miatt az eredeti épület barna rézhomlokzatához idomul majd.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Bürgenstock Hotels & Resorts
Átadás éve: 
2017
Ország: 
Svájc
Irányítószám: 
6363
Város: 
Obbürgen
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Épület rendeltetése: 
Sport, kikapcsolodási létesítmény
Szállások, hotelek
Rézfelület/ötvözet: 
Arany színű (Cu-Al)
Új/felújítás: 
Felújítás

Építész

Név, iroda: 
plus 4930

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Scherrer Metec

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom