Címlap » Referenciak » Brandenburgi Műszaki Egyetem Informatikai, Számítógép Központ és Archívum Intézet, Cottbus, Németország
Referenciák

Brandenburgi Műszaki Egyetem Informatikai, Számítógép Központ és Archívum Intézet, Cottbus, Németország

Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH

A Brandenburgi Műszaki Egyetem campusának legújabb épülete egy letisztult, sötét színű doboz, amelyhez a modern technológiai épületek népszerű anyagaként rezet használtak a németországi Cottbusban. A tervező Bez+Kock Architekten bemutatja a tervezés és anyagválasztás szigorú szempontjait. 

Az új Informatikai, Számítógép Központ és Archívum Intézet épülete egy négyszintes, négyzet alakú építmény, amely a meglévő intézmények mellé épült a Konrad-Wachsmann-sétány központi zöld tengelyére. A szimmetrikus épület a déli (főbejárat) és az északi oldalán is rendelkezik bejárattal és nyitott lépcsők vezetnek az emeletekre a keleti és nyugati oldalon. A gyűrűszerkezet eredményeképpen a folyosó mindkét oldalára kerültek helyiségek, egy téglalap alakú udvar köré szerveződve. Az északi és a déli oldalakon lévő nyitott társalgók összekötik a közlekedő tereket az udvarral. 

Az épület funkciói vertikálisan a látogatók igényeinek megfelelően rendeződnek, a földszinten az előadótermek kaptak helyet. Ezek a termek közvetlenül az előcsarnokból nyílnak, és közvetlen kertkapcsolattal rendelkeznek. Az irodahelyiségek az első és a második emeleten vannak. Az informatikai laborok közvetlenül ezen terekhez kapcsolódva a hall túloldalán az udvar felé tájolva találhatók. A harmadik szintre korlátozott a belépés, a szigorú biztonsági rendszerű Egyetemi Számítógép Központ található itt.

ELŐOXIDÁLT RÉZ SZALAGOK

A külső homlokzatot vízszintes, előoxidált réz szalagok fedik üvegsávokkal megszakítva. Burkolati anyagként a réz különösen alkalmas az ívelt sarkok kialakítására, és jól illeszthető az üvegezéshez. Közvetlenül a mennyezet alatt egy vékony üveg szalag fut, beépített fénybevezető elemekkel, melyek fényt juttatnak a legbelsőbb terekbe.

Az épület belső tereit a fehér szín uralja - a padló, az ajtók, a beépített bútorok és a deszka zsaluzat mintáját láttató betonfalak is ilyen színűek. Ezzel szemben a hangsúlyos, sötét, előoxidált réz a bejárati csarnok falán, a kijelző pultján, kilincseken és egyéb belsőépítészeti elemeken a kimunkált homlokzat eleganciáját visszhangozza.

A letisztult, sötét dobozhoz a modern technológiai épületek népszerű anyagaként rezet használtak.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
BLB Cottbus
Átadás éve: 
2014
Ország: 
Németország
Irányítószám: 
03046
Város: 
Cottbus
Utca, házszám: 
Konrad-Wachsmann-Allee 5
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Épület rendeltetése: 
Oktatási
Rézfelület/ötvözet: 
Előoxidált (barna)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH
Cím, leírás: 
Kronenstraße 36 70174 Stuttgart

További információ

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben többet szeretne megtudni a projektről.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pintér Róbert

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom