Címlap » Referenciak » Bővítési munkálatok előtt Schwabach Városi Múzeuma, Németország
Referenciák

Bővítési munkálatok előtt Schwabach Városi Múzeuma, Németország

CC

A már ezelőtt is működő Városi Múzeumot a korábbi O'Brien laktanyában kereshették fel az érdeklődők. A fejlesztések befejeztével a múzeum a tervek szerint nappal és éjjel is látogatható lesz, illetve a "Múzeum a Parkban" név felvételével várhatóan további hírnévre és ismeretségre tesznek szert a jövőben. 

A munkálatok célja lehetőséget biztosítani a múzeumnak, hogy az új épületszárnyakat kihasználva tovább bővítsék kiállításuk anyagát. Az új épületek a tervek szerint harmonizálni fognak a régi épület stílusával, így nem lesz szembeötlő az időbeli különbözőség. Az újonnan épített lifttel a régi épület összes emelete könnyedén elérhetővé válik. A bejárati csarnok új üzletével, irodájával és kávézójával az épületegyüttes város felé néző, délkeleti oldalán lesz megtalálható. A hatalmas és nyitott terasz közvetlen kapcsolatot teremt a parkkal, az üveglapokkal borított sétautak pedig számos lehetőséget biztosítanak a parkban barangolni vágyók számára.

A távolabbi jövőben a múzeum további területeken terjeszkedhet. Eddig kiaknázatlan lehetőségeket rejt még az új, illetve a régi épületek, valamint a park kapcsolatának továbbfejlesztése.

A bejárat előtti fedett tér menedéket nyújt rossz idő esetén, és a látogatókat a bejárat felé irányítja. A nyitott és átlátszó falú bejárati csarnokon áthaladva a látogató kiépített sétautakon keresztül juthat el a tényleges Városi Múzeumba. A látogató a sétány mellett ősöreg fákat csodálhat meg, és egy hidat érintve kis, mesterséges tó fölött halad el. A napsütéstől védett kávézóban egy hosszú, fa bárpult mellé ülhetnek le a vendégek, de a kávézó szabadtéri részén is helyet foglalhatnak. Az üzletek a múzeumi belépő megvétele nélkül is látogathatók. Az üveggel burkolt sétautak és lépcsők segítik a látogatókat abban, hogy mindent nehézség nélkül megtekinthessenek. A múzeum épületének homlokzatát megvizsgálva pedig összehasonlíthatják az új épületrészeket a régiekkel, illetve a természetes és az épített elemeket.

Az új épületek a réz természetes árnyalataiban játszva szinte észrevehetetlenül állnak a múzeum parkjában, és csodálatosan illeszkednek a természetes környezethez. A rozsdabarna színű acél lift, a vasbeton és üveg előtér, a patinazöld réz kiállítóterem és a faburkolatú terasz mind az iparosodás-korabeli időszakot idézi. A belső terekben a felületek burkolását próbálták a legegyszerűbben megoldani, simított nyersbetont és linóleumlapokat használtak a padlók lefedésére, a falak pedig vasbetonból készültek. A berendezéshez meleg tónusú, fa bútorokat igyekeztek választani.

Kivitelezési követelmények a rézhasználattal és a horizontális szalagburkolattal kapcsolatban:

a bekerülési költség minimalizálása
a park természetes élővilágába való zavartalan beilleszkedés
az anyag értéke, tartóssága, és fenntarthatósága
lehető legkompaktabb berendezési módok alkalmazása (az ajtók integrálása, a sarkok és végek minimalizálása, kis fedők használata)

Homlokzatépítés

hosszú horizontális osztású szalagburkolat

támasztó szerkezet - előregyártott betonalkatrészek
alapozási munkálatok - fa szegélylécek és alumíniumprofilok
hőszigetelés - rostos szigetelőanyag
szellőzőhelyiség
fa födémpanel
aljazat - bitumenlemez vízszigetelés
előpatinázott rézborítás állókorcokkal horizontális osztású szalagburkolatként 

Share: 

Épület

Átadás éve: 
2008
Ország: 
Németország
Irányítószám: 
91126
Város: 
Schwabach
Utca, házszám: 
Museumstrasse 1
Térkép: 

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Homlokzatok/korcolt
Tető
Épület rendeltetése: 
Köztér, park
Rézfelület/ötvözet: 
Előpatinázott (zöld)
Új/felújítás: 
Felújítás

Építész

Név, iroda: 
Niederwöhrmeier + Kief Freie Architekten BDA und Stadtplaner

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Güther Sanitär GmbH Schaffhauser Weg 13, 91555 Feuchtwangen, Germany

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom