Címlap » Referenciak » Boilerhouse (=kazánház), Royal Holloway, University of London, Egyesült Királyság
Referenciák

Boilerhouse (=kazánház), Royal Holloway, University of London, Egyesült Királyság

Cartwright Pickard

A Royal Holloway, University of London megbízásából elkészült Boilerhouse egy meglévő műemléki épület udvarán elhelyezett új kávézópavilon és rendezvénytér. A projekt az eredeti istállószárny mosdó- és kiszolgáló helyiséggé való átalakítását is magába foglalta.

Az 1. műemléki besorolásba tartozó Founders Building udvarán álló pavilon visszafogott beavatkozásként, könnyedén nyúl a gránitburkolatú udvarhoz és a határoló téglafalhoz. Az udvarban korábban végzett új beavatkozásoknál réz anyagot használtak, mintaként szolgálva minden jövőbeli épület számára.

Az új pavilontető kialakítása az egyik irányban emelkedik, egyfajta tisztelgésként a meglévő kémények felé, és egyben a kertre nyíló bejárat kihangsúlyozásaként. A tető ott, ahol találkozik a műemléki épületekkel, magasságot és léptéket is vált, így dupla görbületet hoz létre. A forma kifejezését sokoldalú, sokszögű panelekkel oldották meg, a karcsú rézburkolat pedig követi a tető síkját, így biztosít egyenletes átmenetet és emeli ki az épület formáját.

A tetőben szükséges hőszigetelés méretét a tényleges tervhez képest megnövelték, hogy a nagy üvegfelülettel rendelkező épület számára megfelelő szigetelést biztosítsanak. A vékonyabb keresztmetszetű ereszcsomópontok kialakítása érdekében a tető lelépcsőzik, így anélkül oldja meg a vízelvezetést, hogy szükség lenne a látványt rontó ereszcsatornákra és lefolyócsövekre. A réz használata lehetővé teszi tiszta, robosztus és könnyen karbantartható részletek kialakítását.

Az előoxidált rézburkolat jól kiegészíti a fa, acél és üveg visszafogott színpalettáját, a pontosan kivitelezett korcok fokozzák a tető kettős görbületének hatását. Az anyagválasztás azon a meggyőződésen alapul, mely szerint fontos, hogy az épület méltósággal öregedjen, és jól viselje az időjárás viszontagságait.

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
Royal Holloway, University of London
Átadás éve: 
2016
Ország: 
Egyesült Királyság
Város: 
Egham

Kategóriák

Alkalmazások: 
Tető
Épület rendeltetése: 
Oktatási
Vendéglátás, étterem
Rézfelület/ötvözet: 
Előoxidált (barna)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Cartwright Pickard

Rézmunkák kivitelezője

Cím: 
Roles Broderick Roofing Ltd

Európai díj

Év: 
2017

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom