Címlap » Referenciak » Az Unicorn színház, London
Referenciák

Az Unicorn színház, London

Keith Williams Architects

Az Unicorn színház 2005 decemberében a publikum elismerése mellett nyitotta meg kapuit. Ez lett az Egyesült Királyság legfontosabb, gyerekeknek és fiataloknak előadásokat tartó színháza, amely megnyitásának első évében 80,000 nézőt fogadott.

Ami a kompozíciót illeti, az új épület egy aszimmetrikus pavilon. Magaslatai nyitottak és transzparensek, ott, ahol annak kell lenniük, feltárva az épület szívét a közönségnek, máshol szándékosan tömörek, kőszirt-szerűek, amit az óvatosan elhelyezett ablaknyitók és felülvilágítók szakítanak meg. Az anyagok szabadon, de pontosan rendezettek, hangsúlyozva az épület tömegeit, melyek szinte összenőve alkotnak absztrakt, aszimmetrikus, szoborszerű kompozíciókat minden kiemelkedéshez. A fő, Weston színházterem (340 férőhely) mintegy 7 méterrel a hall és a Clore színházterem (110 férőhely) felett helyezkedik el. A fő színház az Unicorn kulturális és kreatív szíve, és speciális szerepe kihangsúlyozásra került a forma és az anyagválasztás által egyaránt. A Westont mint különleges ékszerdobozt kezelték, és véletlenszerű hosszúságú, barnára előoxidált rézlemez borítást kapott, melynek standard szalagszélessége 230, 430 és 600mm. A random szalagok a főhomlokzatnak lamináris, barázdált és masszív minőséget garantálnak, amely szándékos kontrasztban áll az auditórium hajlított amfiteátrum formájával, amely a szívében fészkel, növelve a közönség meglepődését, ahogy székeik felé emelkedik. A rézszalagokat bevitték az épület belsejébe is, ünnepelni a fő színház jelenlétét a hall fölött lebegve, és biztosítani annak világos és örök jelenlétét. A rézzel fedett fő auditórium és az ikonszerű saroktorony az erodált alapjával az épületet a város építészetében az őt megillető helyre emelik, azonban a design gazdag kisebb részletekben is. A színpadok, karzatok, nézőtér és különösen a fő auditórium formája, amely egy elbeszélésből eredeztethető, mind az új, gyerekeknek és fiataloknak játszó új színház különlegességéről mesélnek. A projekt a 2007-es „Réz az építészetben” pályázat Egyesült Királyságbeli (UK) projektek kategóriájában a legjobb 5 (shortlist) közé került. Az épület a 2007-es Réz az építészetben pályázat UK projektek kategóriájának GYŐZTESE

Share: 

Épület

Tulajdonos: 
UCC Ltd
Átadás éve: 
2005
Ország: 
Egyesült Királyság
Irányítószám: 
SE1 2HZ
Város: 
London SE1 2HZ More London Southwark
Utca, házszám: 
147 Tooley Street

Kategóriák

Alkalmazások: 
Homlokzatok
Beltér
Épület rendeltetése: 
Kulturális
Rézfelület/ötvözet: 
Előoxidált (barna)
Új/felújítás: 
Új

Építész

Név, iroda: 
Keith Williams Architects
Cím, leírás: 
17-21 Emerald Street London WC1N 3QN

A weboldal további használatával Ön egyetért a cookie-k használatával. További információért kattintson ide.

Elfogadom