Etusivu » Referenssit » Yksityishuvila, Mallorca, Espanja
Referenssit

Yksityishuvila, Mallorca, Espanja

Sergey Mishin

Yksityisomistuksessa oleva huvila katselee merelle, vuorten kupeessa Las Brisasissa, Mallorcan länsipuolella. Paikalliset rakennusvaatimukset eivät sallineet muutoksia jo kymmenen vuotta käytössä olleeseen runkorakenteeseen.

Huvilakompleksi muodostuu labyrintin kaltaisista rakenteista, jotka mukaelevat vuoren jyrkkää rinnettä. Tilassa yhdistyy useita eri elementtejä, jotka muodostavat visuaalisesti mielenkiintoisen kokonaisuuden. Yksi voimakkaimmista paljastuu, kun astutaan sisään taloon. Vastassa on huikean korkea aula, joka päättyy kanionin puolella ikkunaan, josta aukeaa kaunis merinäköala satamaan. 

Talon keskeiset tilat, samoin kuin julkisivut, on tehty harmaasta vulgaanisesta kivestä, joka yhdistää rakennuksen sisä- ja ulkopuolen. Kivimateriaali tekee huvilasta samalla energiatehokkaan, minimoiden energian kulutusta sekä lämmityksessä että talon viilennyksessä.  

Kuumuutta ja suoraa auringonvaloa vastaan on asennettu tuplaseinät rakennuksen etelä- ja länsipuolelle. Ensimmäinen, sisempi kerros on tehty läpinäkyvistä ikkunoista ja sävytetyistä lasiseinistä. Toinen, ulompi kerros on tehty liikuteltavista kivipaneeleista, joiden sisäpuolella on käytetty kuparia. Tämä ainutlaatuinen tekniikka mahdollistaa aurinkoenergian kontrolloimisen siirrettävien seinien avulla ja muuntaa sen tarvittaessa suojaamaan taloa, kun asukkaat eivät ole paikalla. 

Rakennuksen keskeisenä elementtinä on "vihreä kehikko",  joka on tehty kuparista laser-leikkausta käyttäen. Sen seinille on istutettu runsaasti erilaisia viherkasveja. Seinämä kattaa koko talon levyden ulottuen itäpuolelta länsipuolelle, jakaen samalla asunnon eri toimintoja. Pohjoispuolella seinämä muodostaa pystysuoraan nousevan vihreän julkisivun. Länsi-ja itäpuolella se antaa samalla näkösuojaa yksityistiloille. Rei'itetty seinämä taittuu asuntoon sen korkeassa salissa ja yhtyy siellä pääportaikkoon. Pystysuora vihreä julkisivu on suunniteltu niin, että  sen isoimmat reiät sijaitsevat paikoissa, jossa ne ovat alttiimpia päivisin auringonvalolle. 

Salin katseenvangitsijana toimii portaikon kuparilla päällystetyt vanerilevyt. Niiden  valmistusmenetelmän ovat kehittäneet ARUP -insinöörit. Kuparipaneelien monimuotoiset leikkaukset on tehty vesisuihkua apuna käyttäen. Viimeistelyyn on käytetty kuparin patinointiainetta, jota käytetään myös ulkona. Talon valaistus optisilla kuiduilla otettiin huomioon jo suunnittelussa ja niitä on käytetty tarkkaan suunnitelluissa paikkoissa, joihin on haluttu luoda mielenkiintoisia ​​valoefektejä.
Hankkeessa on käytetty lukuisia uusia teknologioita ja rakennusmenetelmiä. Hienoa oli, että kaikki rakentamisessa mukana olleet olivat halukkaita ottamaan heille heitetyt haasteet vastaan.  

Talossa on 3 kerrosta, joista kaksi laskeutuu suoraan puutarhaan. Kolmion mallinen, teakistä tehty terassi ulottuu nurmikolle jatkuen sieltä sisälle kylpytiloihin. Sisätiloissa sijaitsee uima-allas, joka on mustaa betonia. Valaistuksen avulla siihen on luotu myös mielenkiintoisia heijastuksia ja varjoja. 

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Private owner
Valmistunut: 
2013
Country: 
Espanja
Kaupunki: 
Mallorca
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Sisustus
Muu
Rakennuksen tyyppi: 
Asunto
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
STUDIO-MISHIN Architectural Bureau (Saint Petersburg, Rusia)
Address & description: 
Architects: Sergey Mishin, Katya Larina, Danyar Yusupov, Natalia Nassedkina

Urakoitsija

Otsikko: 
Daniel Llofriu Pou, Alberto Arguimbau - GESDAN

Kilpailut

Ajankohta: 
2015

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy