Etusivu » Referenssit » Yksityisasunto, Surrey, UK
Referenssit

Yksityisasunto, Surrey, UK

rjha Ltd

'Kuparitalon' laajennus poikkeaa Surreyn tavanomaisista rakennuksista. Projekti koski yksityistä hankesuunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli lisätä tilaa erityisesti keittiössä sekä ruokailutiloissa, mutta myös pohjakerroksen suihku- ja varastotiloissa. Kapeneva, rinteessä sijaitseva puutarha-alue haluttiin suunnitella myös uudelleen. Näillä yksinkertaisilla muutoksilla saavutettiin rohkeita ja vaikuttavia tuloksia. 

Arkkitehtuuri: 
Pienen budjetin vuoksi halusimme luoda jotain erilaista. Vaikka talon muoto ja koko ilmentävät pääsääntöisesti laajennusosan tilavaatimuksia, sen ilme on traditionaalisten materiaalien yhteentörmäys, joita on käytetty nykyaikaisella tavalla. Arkkitehtuuri on yksinkertaista. Suorakulmaiseksi muurattu runko katettiin saumatulla kuparilla. Kuparin luonteesta johtuen julkisivu tulee muuttumaan vuosien saatossa kirkkaasta, punertavasta kuparista, vaaleanvihreäksi. Tämä materiaalin muuttuva esteettiikka on suunniteltu paikallisesti tuotettujen ja muurattujen tiilien vastakohdaksi. Tuloksena on kestävä ja kaunis rakennus. Kupariverhouksella varustettu kattoikkuna päästää valoa rakennuksen syvempiin elementteihin.   

Laajennus avautuu rinteessä puutarhan suuntaan ja tämän vuoksi päätimme hyödyntää tilaa suunnittelemalla sinne suojaisa sisäpiha. Teimme joukon ruukkuja, jotka on verhottu vaakatasoon asennetuilla tammirimoilla pienentyen asteittain, jotta ne asettuisivat lopulta samalle tasolle asuinkerroksen ja laajennuksen kanssa.    

Layout:
Rakennuksen layout oli meille alusta alkaen selvä: varasto- ja suihkutilat sijoitettiin talon pimeään alakertaan ja olohuoneesta on näkymä puutarhaan, jonne tulvii paljon luonnonvaloa. 
 
Kestävyys:  
Halusimme käyttää A -luokan materiaaleja kaikessa, missä se vain oli mahdollista. Kuparin arvo kasvaa ajan mukana ja sen kierrätys on aina mahdollista; muuraus on peräisin paikalliselta Windsorilta.    
 
Suunnittelu: 
Suunnitteluprosessi oli helppoa ja paikalliset viranomaiset hyväksyivät kupariverhouksen alusta alkaen. 
 
Aikataulu: 
Aikataulu venyi yli vuodeksi. Tämä johtui siitä, että pääurakoitsija oli rikkonut JCT MW:n ohjeita asentamalla liian vähän lämmityskaapelia  lattiaan. Tämän vuoksi kivilattian lämmitys piti teettää toisella urakoitsijalla. 
 
 Design:
Avoimesta olohuoneesta on vapaa kulku pohjakerrokseen. Matalakynnyksiset taitto-ovet mahdollistavat vapaan pääsyn puutarhaan. Alakerran suihkuhuoneesta on myös tulevaisuudessa hyötyä, koska sieltä on helppo kulku asuinkerrokseen.  Hyvä suunnittelu mahdollistaa entistä räätälöidyimpiä ratkaisuja "Lifetime Homes" -käsitteelle. Tämä tarkoittaa riittävää elintilaa taloon, jossa voi asua koko elämänsä. 

Budjetti: 
Kuparin käyttö verhoilussa ja julkisivussa kasvatti kokonaisbudjettia noin 4 %:lla, joka oli kaiken kaikkiaan £90,000. Tämä on kuitenkin pieni lisä, kun huomioidaan rakennuksen laatu. 

"Olisi väärin jättää sanomatta, että olemme innoissamme kuparin käytön lopputuloksesta. Se muutti talon ja sai aikaan muutoksen, jonka emme olisi uskoneet olevan mahdollista".  

- Karen Ripley, Client.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Private ownership
Valmistunut: 
2014
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
Windlesham

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Ikkunat
Rakennuksen tyyppi: 
Asunto
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
rjha Ltd

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy