Etusivu » Referenssit » YHDISTELMÄ VANHAA JA UUTTA
Referenssit

YHDISTELMÄ VANHAA JA UUTTA

9 pics
5 pics
Pollard Thomas Edwards Architects & Chris Hodson

Tämä projekti käsittelee vanhojen rakennusten elävöittämistä uudelleen ja nykyaikaiset tarpeet täyttävien fasiliteettien käyttöönottamista vanhaa kunnioittaen. Uusi pronssipäällysteinen laajennus on sekä dramaattinen ilmaus että hellävarainen väliintulo – kokonaisuus on harmoninen yhdistelmä vanhaa ja uutta.

 

 

 

Abbey Road Riversiden luonnonsuojelualueella Roding Valleyssa Itä-Lontoossa sijaitseva pörssinoteerattu Granary-rakennus oli päässyt ränsistymään ja ollut autiona melko kauan, ja sen uudelleenkäyttöönotto edellytti perinpohjaista kunnostusta. Vuonna 2009 Schmidt Hammer Lassenille (SHL) myönnettiin suunnittelulupa uudelle Creative Industries Quarter  alueelle, joka keskittyisi entisiin Granary- ja Malthouse-rakennuksiin.

Hellä kosketus

Pollard Thomas Edwards architects (PTEa) määrättiin luomaan SHL:n piirustukset. Tarkoitus oli optimoida tilankäyttö sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa ja samalla säilyttää alueen vanha luonne ja historiallinen merkitys. Vaikka korjaus ja alkuperäisen rungon kunnostus vaati runsaasti työtä, kunnostusprosessin päämääränä oli säilyttää niin paljon vanhaa kuin mahdollista – työskennellä hellävaraisesti. Kunnostettu Granary uusine pronssipäällysteisine laajennusosineen muodostaa suunnittelu- ja urakointiyritys Rooffin uuden pääkonttorin, ja tiloja tulevat hyödyntämään myös jotkin muut luovat ja kaupalliset käyttäjät. Rooff on esitellyt kestäviä rakennusmenetelmiä, joilla saadaan aikaan korkealaatuisia rakennusympäristöjä toteuttamiskelpoiseen hintaan.

Uuden laajennuksen suunnitelma kunnioittaa alkuperäistä rakennusta ja seuraa sen vahvan harjakattorakenteen esimerkkiä. Uudet materiaalit, etenkin pronssipaneelit, ovat myös kunnianosoitus vanhalle. Sisäänkäynti avautuu suoraan vertikaaliseen keskuspisteeseen kahden huolella vanhaan rakennukseen integroidun siiven välillä. Siivet täydentävät rakennuksen alkuperäistä luonnetta modernein materiaalein, värein ja valaistusratkaisuin. Keskuspiste antaa rakennukselle uuden ja dynaamisen sydämen, ja se on täysin avoin rakennukseen tulevalle yleisölle. Rakennuksen uusi osa liittyy vanhaan vertikaalisen keskuspisteen ja korkean sillan kautta.

Uudistuksen käynnistäjä

Granaryn valmistuminen ja uuden pronssipäällysteisen laajennuksen rakennus ovat osa pitkäaikaisten Rodingin jokivarren julkisivujen uudistustavoitteiden ensimmäistä osaa, ja ne nähdään tärkeinä innostajina alueen tuleville uudistuksille. Projektia pidetään hyvien suunnittelu- ja entisöintikäytäntöjen malliesimerkkinä. Se voitti myös vuoden 2011 kaupallisen sarjan World Architecture News Awards -palkinnon.

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Rooff Ltd, Londyn
Valmistunut: 
2011
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
IG11 7BT
Kaupunki: 
Barking
Katu: 
Abbey Road
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Käytetty kupari: 
Pronssi
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Schmidt Hammer Lassen / Pollard Thomas Edwards Architects, London

Urakoitsija

Otsikko: 
Roles Broderick Roofing Ltd.

Kilpailut

Ajankohta: 
2013

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy