Etusivu » Referenssit » Wisby Strand
Referenssit

Wisby Strand

Joka heinäkuu kokoontuu Wisby Strandiin Ruotsin poliittinen ja talouseliitti keskustelemaan ajankohtaisita aiheista.

Jo vuosien ajan on Ruotsin poliittinen ja talouseliitti kokoontunut heinäkuussa Almedaleniin keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuudesta. Tämä perinne on yhdessä ainutlaatuisen kauniin ja historiallisesti mielenkiintoisen ympäristön kanssa luonut kasvavia vaatimuksia Visbylle koko Itämeren alueen kulttuuritapahtumien ja kokousten paikkana. Tästä syystä Gotlannin kunta on yhdessä Euroopan Unionin ja Ruotsin hallituksen kanssa rakentanut Almedaleniin konsertti- ja kokousrakennuksen.

Rakennuksen julkisivu on merelle päin. Kaksi kulmassa sijaitsevaa seinää muodostavat rakennuksen suuren kokoustilan ja lämpiön Almedaleniin avautuvan sisääntuloaulan ympärille. Seinien yläpuolelle vaakatasoon kohotettuna on kuparilla päällystetty kupoli. Rakennuksen muotokieli on moderni, mutta sen rytmi ja mittakaava ovat murrettuja mukautumaan Visbyn ainutlaatuiseen kaupunkiympäristöön.

Rakennuksessa on käytetty perinteisiä ja ajattomia materiaaleja kuten kalkkikiveä Gotlannista, raffinoitua kuparia, käsin työstettyä vaahterapuuta ja käsittelemätöntä vaaleaa betonia. Läpikuultavat verhot ja markiisit sekä terävinä esiin työntyvät räystäslistat suodattavat ja pehmentävät meren pinnasta heijastuvaa kirkasta valoa. Lämpiön ylätason lasipinnat kallistuvat hieman ulospäin ja luovat peilimäisen kuvan horisontista ihmisille, jotka vaeltavat pitkin rantatietä. Sisältä katsoen kallistuvat lasipinnat avaavat rikkoutumattoman kuvan auringonlaskusta Itämeren taakse.
Kokoustilaan, jota päivänvalo valaisee, mahtuu tuhat ihmistä. Se voidaan jakaa kahden seinämassan avulla joko yhdeksi 600 hengen tai kahdeksi pienemmäksi saliksi, joissa kummassakin on istuinpaikat 150 hengelle. Rakennus sisältää myös näyttelytilan, seminaaritiloja ja suuren ravintolan.  

Rakennus noudattaa Gotlannin kunnan ympäristöohjelmaa. Sen lämpöpumput käyttävät merivettä sekä jäähdytykseen että lämmitykseen. Siten energian kulutus neliömetriä kohti on huomattavasti alhaisempi verrattuna muihin vastaaviin rakennuksiin näillä leveysasteilla.

Rakennuksen omistaja: Gotlannin kunta Suunnittelu: Lund & Valentin arkkitehdit Rakennustyöt: K-Center Byggkonsult AB Sähkö- ja LVI-työt: Carl Bro AB Pääurakoitsija: Skanska Sverige AB Pinta-ala: 6 100 neliömetriä Rakennettu vuosina 2004 - 07

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Gotland önkormányzata
Valmistunut: 
2004
Country: 
Ruotsi
Kaupunki: 
Almedalen, Gotland

Kategoriat

Käyttö: 
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Urheilu ja vapaa-ajan rakennukset
Käytetty kupari: 
Muu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Lund & Valentin építészek
Address & description: 
Építő: K-Center Byggkonsult AB Villanyszerelés, fűtés, szellőzés és vízszerelés: Carl Bro AB Fővállalkozó: Skanska Sverige AB

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy