Etusivu » Referenssit » Walmer Yard, Lontoo, Britannia
Referenssit

Walmer Yard, Lontoo, Britannia

Roles Broderickin kuparityö Walmer Yard -kadulla täyttää neljän talon luonnollisuuden materiaaleineen erittäin suurella ammattitaidolla läpi käydyssä projektissa.

Katon kuparityössä on käytetty hyvin ohuita levyjä enimmäkseen kahdessa eri muodossa. Joka elementti kuvaa paikallista arkkitehtuuria monimutkaisella ja yksityiskohtaisella tavalla. Vaihtelevat säät ja veden uurtamat vaot, kanavat ja valumat ovat lähes geologisia mallinnuksia veden kulkutavoista alaspäin.

Kuparia on käytetty erityisesti kolmessa eri muodossa. Ehkä kaikkein epätavallisinta on epäsymmetrisen katon laudoitustyylinen ratkaisu, joka on tehty Tudorin aikaisten (1485–1603) korttitalojen tapaan. Walmer Yardin huoneet erottuvat kokonaisuudesta täysin omalla arkkitehtuurillaan.

Huoneet on veistelty veneen muotoon ja ne ovat kuin paimentolaisten kehänmuotoiset jurtat. Kolmiulotteisuus näkyy kaarevissa pinnoissa ja kuparisuojus korostaa sitä. Saumat tuovat arkkitehtuuriin pehmeyttä ja lämpöä. Siksi päällysteen käyttämisessä päädyttiin 225 neliömillimetrin kokoisiin ruutuihin. Kuparin ollessa kyseessä, kiinnitystöissä vaadittiin erityistä ammattitaitoa ja valvontaa.

Onkaloiden ja hirsien suojaus onnistui kalvoilla. Paikoissa, joissa sille ei ollut tilaa, käytettiin kuparireunusta, joka erottaa katon kaarteiden sauman alapuolen tiilikuosista.

Neljäs talo muodostuu kolmesta pyramidin muotoisesta eri kokoisesta huoneistosta. Itsekantavat limittäiset hirret kantavat konesaumakatteen. Räystäät, kourut ja katto muodostavat kokonaisuuden johon aurinko osuu eri kulmista eri lailla kiiltäen.

Ylhäältä katsottuna kupari jäljittelee talon muotoja, kuten reunojen muodostamia kuiluja ja lippaa.

Jokaisessa neljässä etuovessa on myös kuparilevy antamassa kokonaiskuvaa materiaalin käytöstä. Levyssä on ovikello, lukkosysteemi ja tarkoitukseensa valmistettu kuparinen vetokahva sekä messinkiosa joka piilottaa allensa kirjeluukun.

Kahdessa sisäpihalle päin olevassa talossa on pintojenn mukaan muotoillut levyt jotka mukailevat ulkopintojen muotoa ja keräävät sadevettä. Rakenne antaa valuvan ja tiputtavan veden äänen kuulua kupariputkissa sisätiloihin sopivan hiljaisena niin, että sään vaihtelun voi kuitenkin päätellä helposti.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Baylight Property Ltd
Valmistunut: 
2016
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
W11 2EY
Kaupunki: 
London
Katu: 
Walmer Road

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paanukatot
Kattotarvikkeet
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Asunto
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Peter Salter Associates

Urakoitsija

Otsikko: 
Roles Broderick Roofing Ltd

Kilpailut

Ajankohta: 
2017
Kategoriat: 
Loppukilpailuun valitut

Find out more

Juha Silvanto

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy