Etusivu » Referenssit » Uherské Hradiště hospital, Uherské Hradiště, Tshekki
Referenssit

Uherské Hradiště hospital, Uherské Hradiště, Tshekki

Ing Arch Kateřina Harazimová

Uherské Hradiště -sairaalan uudet aulatilat yhdistävät rakennuksen tehohoito-osastoon, joka oli jo rakennettu uudistustöiden ensimmäisessä vaiheessa. Sisääntulotilojen modernisointia tarvittiin, koska potilaiden määrän tiedetään yhä lisääntyvän uudistusten myötä. Sairaalarakennusten uudistaminen mahdollistaa yhä suuremman kasvun sekä potilas- että vierailijamäärässä.

Uuden sisääntulon tarkoitus on helpottaa vierailijoiden pääsyä eri osastoille. Opastus hoidetaan pääovella uudessa informaatiokeskuksessa, joka on nyt erillään potilaiden sisäänkirjautumisesta. Erillään näistä kahdesta vastaanottopisteestä, uudessa sisääntuloaulassa on myös apteekin tilat sekä virkistystilat. Kesäkuukausien aikana vierailijat pääsevät viereiselle terassille sivuovesta. Lepohuoneet ovat myös osa uutta sisääntulorakennusta.

Arkkitehtuurin ratkaisut pohjaavat entisiin olemassa oleviin rakennuksiin, jotka tehtiin modernisoinnin ensimmäisen vaiheen aikana. Keskiosassa on kaksi erilaista visuaalista identiteettiä, jotka perustuvat niiden toimintaan eli tehohoitoon tai sairaalan yleisiin tiloihin. Uusi sisääntulo rinnastaa nämä toiminnot.

Pyöreät muodot yhdistyvät vasemman siiven suoriin muotoihin ja oikean siiven säännöllisen mallisiin ikkunoihin. Pääoven hallitsevuus on saatu aikaan kaarevalla katolla lasisen julkisivun päällä. Parkkitilan päällä oleva kattorakennelma luo kaksi erillistä pysähtymispaikkaa autoille. Potilaat pääsevät sisään sairaalaan säältä suojassa.

Aikaisempi sisääntulo rakennukseen tapahtui vihreäksi maalatun teräshupun alta. Vihreä väri osoittautui hyväksi kontrastiksi kahden eri siiven harmaalle materiaalille eli laastille ja terrakottatiilille. Uuden sisääntulon haluttiin siksi myös perivän tämän vanhan vihreän värisävyn.

Kaarevat katon ja ulokkeiden muodot johtivat siihen, että vain metalli olisi mahdollinen ratkaisu. Tämän seurauksena esipatinoitu kupari valittiin materiaaliksi. Vaakasuuntaisista saumoista saatiin samansuuntaiset kuin kallistuva katto. Hopeanvärinen alumiini ja valkoinen laasti täydentävät uuden sisääntulon hohdon.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Zlín region
Valmistunut: 
2018
Country: 
Tshekki
Postinumero: 
686 68
Kaupunki: 
Uherské Hradiště
Katu: 
Jana Evangelisty Purkyně 365
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/saumaukset
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Terveys- ja sosiaalihuolto
Käytetty kupari: 
Esipatinoitu
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Ing Arch Kateřina Harazimová, GG Archico,

Urakoitsija

Otsikko: 
Klempos Střechy, Březolupy

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy