Etusivu » Referenssit » Thannhausenin jousiorkesterin harjoitussali, Saksa
Referenssit

Thannhausenin jousiorkesterin harjoitussali, Saksa

3 pics
3 pics
hiendl_schineis architekten

Työn tarkoitus oli muusikon talon muuttaminen musiikkikouluksi ja uudeksi harjoitussaliksi Thannhausenin kuululle jousiorkesterille. Budjetti oli tiukka (300 000 euroa) ja akustiikan vaatimukset olivat suuret rakenteissa, rungossa ja kuoressa.

Uuden harjoitussalin tuli olla tasapainossa ja yhdistettynä olemassa olevaan rakennukseen tarkoituksenmukaista materiaalia eli tässä tapauksessa puuta käyttäen. Oheistuotteena tehtaalta hankittua laminaattilevyä liimattiin paikan päällä yhteen.

Sisältä levyt jätettiin esille, jotta akustiikka hyötyy parhaiten hiekkaisen puun avoimesta ja käsittelemättömästä rakenteesta. Ulkokuori on kuparilla katettu ja seinät muodostavat sik-sak-muodon. Molempiin päihin rakennusta luotiin kolot, pienemmästä paneelista läntiseen julkisivuun ja isommasta itäiseen julkisivuun

Puusta ja lasista tehty julkisivu muodostuu eri kokoisista lasiruuduista, jotka voimistavat kiiltäviä pylväitä. Ne myös auttavat katkaisemaan niihin tunkeutuvan äänimaailman.

Kupari

Kattoalue on jaettu kymmeneen osaan ja se tehtiin kaksoissaumausperiaatteella. Päinvastoin kuin yleensä, yhdistettävät saumat aseteltiin yhdensuuntaisesti niihin kuuluvan kattopaanun ja harjan päätepisteen kanssa. Saumat tehtiin lisäksi tiivisteteipistä ja ne yhdistettiin näin julkisivuun.

Haluttu julkisivupeite ilman leikkaavia tai pitkittäisiä taitoksia toteutettiina sitä varten erityisesti suunnitellulla hylsysysteemillä. Puolisuunnikkaan muotoiset profiilit toimivat tukirakenteina ja ne vahvistettiin pituussuunnassa lisäkiinnikelevyillä. Kuparinauhat, maksimipituudeltaan 562 cm ja maksimileveydeltään 77 cm, kiinnitettiin kantorakenteisiin Enkolit-peltiliimalla.

Pohja nivoutuu yksittäisiin ja taittuviin kallistuksiin ja se on rei'itetty sadevesien ja kondensaatiovesien kulkemista varten

Julkisivujen yläosissa kattopaneelit ulottuvat ja kiertävät yli ulokkeiden ja ne on vahvistettu 2 millimetrin paksuisella levyllä. Kaikki pituussuuntaiset liitokset on yhdistetty sekä sisä- että ulkokulmiin. Maksimipituus elementtien välillä on viisi millimetriä.

Julkisivukotelot on kiiinnitetty puurakenteeseen useilla roikkuvilla leikkauksilla ja ne ovat näin kukin omaan profiiliinsa kietoutuneina sekä pohjasta että päältä.

Ison alueen peittävä kupari on liimattu suoraan kiinni puurakenteeseen, koska nouseva rakenne haluttiin jättää näkyviin niin ylös kuin mahdollista.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Musikvereinigung seit 1749 Thannhausen e.V.
Valmistunut: 
2002
Country: 
Saksa
Kaupunki: 
Thannhausen

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/kasetit
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari

Arkkitehti

Name, office: 
hiendl_schineis architekten
Address & description: 
Imhofstr.12 86159 Augsburg

Urakoitsija

Otsikko: 
W. Nusser GmbH, Metall- und Blechbearbeitungen
Osoite ja kuvaus: 
Piechlerstr. 6, 86356 Neusäss

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy