Etusivu » Referenssit » Snæfellsstofan vierailukeskus, Islanti
Referenssit

Snæfellsstofan vierailukeskus, Islanti

Snæfellsstofa vierailukeskus on tiiviissä kosketuksessa luonnon ja ympäristönsä kanssa. Sen uniikki ilme ja sijainti houkuttelevat kävijöitä sekä sisä- että ulkoaktiviteetteihin. Rakennuksen sijainti ilmentää maaston muotoja liukumalla kevyesti sen korkeuserojen mukaan. Sijainti valitiin siten, että se on suojassa tuulilta, sinne tulvii päivänvaloa ja että sieltä on upeat maisemat vuoristoon.

Rakennuksen muoto on saanut inspiraatiota ikuisen jäätikön luovasta voimasta: kuinka se raivaa tiensä läpi maaston tai vetäytyessään, muovaten samalla luonnon ihmeellistä maisemaa. Nämä luonnon luomukset ovat olleet malleina tiloissa, jotka löydämme nyt rakennuksesta. 

Rakennuksen pohjan muoto on X  ja se on jaettu kolmeen eri osaan niin, että sitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin riippuen sesongista. Sen päätila, näyttely- ja koulutus -akseli on kohotettu rakennuksen sivuosien yläpuolelle. Tämä akseli kohoaa maaperästä kuin alati muuttuva jäätikkö. Pohjakerros tai palveluakseli risteää näyttelyakselin kanssa ja sieltä löytyvät kahvila sekä henkilökunnan sosiaaliset tilat. Näiden kahden akselin läpi aaltoilee käytävä informaatiopisteeseen. päättyen lopulta ulos ulkoilmateatteriin. 

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2010
Country: 
Islanti
Postinumero: 
701 Egilsstaðir
Kaupunki: 
Skriðuklaustur

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Esihapetettu

Arkkitehti

Name, office: 
ARKÍS arkitektar

Urakoitsija

Otsikko: 
Sjörnublikk

Kilpailut

Ajankohta: 
2015

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy