Etusivu » Referenssit » Siirtotähti
Referenssit

Siirtotähti

Chris Hodson

Täysin nykyaikainen, kullanvärisellä kupariseoksella päällystetty luomus siivitti Golden Splendour:

Mediaeval Treasure Art in Westphalia -näyttelyä, joka pidettiin tänä kesänä Münsterissä, Saksassa.

 

Kaupungin keskustassa Domplatzilla sijaitseva väliaikainen paviljonki loi vahvan, nykyaikaisen kontrastin keskustan historiallisiin rakennuksiin sekä yhdisti museon ja katedraalin taidekammion näyttelytilat. Paviljonki oli Münster School of Architecture -oppilaitoksen ja arkkitehtitoimisto modulorbeatin yhteistyöprojekti. Arkkitehtien Marc Günnewig ja Jan Kampshoff johtamana alun perin 33 opiskelijasta koostunut ryhmä laati useita erityyppisiä luonnoksia.

Kultainen ratkaisu

Loppujen lopuksi tuomaristo valitsi ”kultaisen ratkaisun”. Se on tähdenmuotoinen rakennus, jolla on tyylitelty ristinmuotoinen pohjapiirros ja kullanväriset kupariseosjulkisivut. Väliaikaisen paviljongin pystyttäminen taidetapahtumia varten ei ole uutta Münsterissä. Viisi vuotta sitten modulorbeat suunnitteli samantyyppisen rakennuksen, jossa myös käytettiin kupariseosta.

Paviljonkia käytettiin työpajana ja siellä pidettiin näyttelyyn nivoutuvia taidekoulutustilaisuuksia. Rakennuksen siipien lasisten päätyseinien läpi näkee, kuinka yksinkertainen ja pelkistetty tyyli jatkuu myös paviljongin sisällä. Kantavat rakenteet, jotka valmistettiin massiivipuusta tai ristiinliimatusta massiivipuusta, ovat kokonaan paljaat. Ne antavat yhdessä projektiin osallistuneiden itse kokoamien kahdeksan pöydän kanssa lattia-, katto- ja seinäpinnoille tasaisen, kevyen puisen hohteen.

Elävät julkisivut

Kupariseoksesta valmistetut julkisivut muotoiltiin arkkitehtien ohjeiden mukaisilla yksilöllisillä, aaltomaisilla muotolevyillä, jotka muistuttavat palkeita. Asiantuntijayritys valmisti ne nopeasti, huokeasti ja vaivatta erityisen profilointiteknologian avulla. Golden Splendour -paviljonki on tinkimätön ja yhtenäinen kultainen kokonaisuus, jonka rikkovat ainoastaan siipien päätyseinien katetut ovisyvennykset ja saumattomat lasiseinät.

Kun tämä artikkeli julkaistaan, paviljonki on jo purettu. Se rakennetaan kuitenkin uudelleen alkuperäisistä materiaaleista paikalliseen kouluun, jossa sitä käytetään muun muassa taideopetukseen. Tulos on rakennukselle sopiva ja ympäristön kannalta kestävä.

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2012
Country: 
Saksa
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Koulurakennukset
Muu
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos

Arkkitehti

Name, office: 
Modulorbeat and Münster School of Architecture

Urakoitsija

Otsikko: 
Schabos GmbH

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy