Etusivu » Referenssit » Royal Academy of Music, Lontoo, Britannia
Referenssit

Royal Academy of Music, Lontoo, Britannia

Ian Ritchie Architects -toimiston nerokas luomus Royal Academy of Music -konservatoriolle sijaitsee haasteellisen historiallisessa ympäristössä. Uudisrakennus on voittanut useita kilpailuja, merkittävimpänä palkintona "RIBA London Building of the Year 2018" -tunnustus. Katossa erottuu sininen esipatinoitu kupari, materiaali, jota toimiston arkkitehdit ovat hyödyntäneet nyt yli kymmenen vuoden ajan.

TÄYSI TUKI KUPARILLE
Kaksi erillään sijaitsevaa luomusta on piilotettu konservatorion julkisivun taakse. Näitä ympäröivät suojellut historialliset rakennukset. Regent’s Parkin suojelukohde on aivan vieressä, ja sen yhteyteen saatiin tähän arvokkuuteen sopivaa rakennuskantaa.

Huolimatta monimutkaisesta sijainnistaan rakennus pystyy tarjoamaan lukemattoman määrän toimintoja modernin oopperan ja musiikkiteatterin tarpeisiin. Kuparipinnoitettu luomus sai yksimielisen hyväksynnän sekä paikallisilta viranomaisilta että historiallisen rakennussuojelun organisaatioilta. 

Rakennus liittyy saumattomasti historialliseen ympäristöönsä. Julkisivu ja katto luovat näyttävyyttä sinisessä esipatinoidun kuparin hupussaan.

– Kasvoin Brightonissa, ja siellä kuparikatot kuuluivat aina innoittavasti kaupunkikuvaan. Luonnollisesti turkoosiksi merituulen puhaltamana patinoitunut kuparin väri sulautui ympäristöön, Ian Ritchie kertoo.
– Toimistomme on onnistuneesti jatkanut kuparin käyttöä materiaalina vuodesta 2004, ja tutkimustyö tämän materiaalin parissa on tuottanut jo aiemmissa projekteissa hyvää yhteistyötä kuparin tuottajien kanssa. Royal Academy of Musicin rakennuksessa kupari tuo juuri oikeanlaisen vivahteen paikkaansa, ja se tulee vielä ajan myötä kehittymään paremman näköiseksi.

LOISTELIAAT TILAT
Sekä oopperan että muiden musiikkiproduktioiden käyttöön suunniteltu "The Susie Sainsbury Theatre" on akatemian sydän. Vanhojen betoniseinien vieressä kohoavat teatterin tilat tarjoavat nyt 40 prosenttia enemmän katsomopaikkoja uudistettujen parvitilojen avulla. Myös orkesterille saatiin isommat tilat, ja näyttämön siipi- ja kattorakenteet teatteritarpeineen uudistettiin. Uusi 100-paikkainen "Recital Hall" tuo 230 neliötä lisätilaa, ja se on akustisesti erillään muista rakennuksista, vaikka onkin niiden yhteydessä.

Sekä fyysisesti että visuaalisesti ympäristöönsä linkittyvä uusi rakennus on Recital Hallin aulatila. Sinne kuljetaan ensisijaisesti portaikosta, mutta myös lasitetulla hissillä. 
Uudet valolähteet paljastavat aiemmin piilossa olleen takajulkisivun, jonka tiilillä peitetyt ikkunat on nyt avattu uudelleen. Nämä kauniisti viimeistellyt ja akustisesti erilaiset tilat voidaan myös eristää toisistaan ja huippuluokan opettajat voivat näin ollen käyttää niitä akatemian kunnianhimoisiin esitysten valmistamiseen yhtäaikaisesti.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Royal Academy of Music
Valmistunut: 
2018
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
London
Katu: 
Marylebone road
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Esipatinoitu
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Ian Ritchie Architects
Address & description: 
110 Three Colt Street, London E14 8AZ

Urakoitsija

Otsikko: 
All Metal Roofing

Kilpailut

Kategoriat: 
Other winner

Find out more

Juha Silvanto
Kuvaus: 

MARYLEBONE ROAD, LONDON NW1 5HT, UK

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy