Etusivu » Referenssit » Rive Gauche, Charleroi, Belgia
Referenssit

Rive Gauche, Charleroi, Belgia

Architects DDS+ -toimiston Rive Gauche kehittää kaupunkikuvaa Charleroissa käyttäen esimerkiksi kuparia perinteisenä ja luonnonmukaisena materiaalina nykyaikaisella tavalla.

Rive Gauche muuttaa alakaupungin ilmettä dynaamiseen ja houkuttelevaan suuntaan. Liiketilat ja hotelli sekä hostelli, asunnot, toimistot ja parkkitalo muodostavat kokonaisuuden, joka huolehtii monenlaiset nykyaikaisen kaupungin tarpeet.  Kokonaisuus henkii työelämään uusia mahdollisuuksia sekä vanhojen toimintojen kehittymistä. Rive Gauche ei ole pelkästään rakennus vaan alueelle on luotu uutta julkista tilaa täynnä sykkivää elämää. Ajatuksena oli paitsi yhdistää kaksi aluetta, tuoda kaupungin keskustaan uusi maamerkki.

PERINTEISET KESTÄVÄT MATERIAALIT

Rive Gauche mahtailee valoisana ja lasimaisena kokonaisuutena keskustan tuntumassa. Tiloihin johtavat useat sisäänkäynnit ja kulkuväylät. Katseen vangitsija on 26-kerroksinen toimistotorni, jonka tyveen on tehty lisärakennus. Julkisivu Place Verten suuntaan on mietitty huolella: suuri ikkuna antaa näkymät liiketiloihin ja yleisiin tiloihin.

Arkkitehtuuri toimii kaupungin kasvojen ilmentymänä. Voima, avoimuus ja monimuotoisuus yhdistävät eri tiloja. Jatkuva materiaalien vaihtelu juonii rakennuksesta esiin vuoron perään massiivisen ja kevyen ilmeen.

Perinteiset ja kestävät materiaalit toistuvat nykyaikaisella tavalla. Kultaisen kupariseoksen keveys ja rikkaus sekä läpinäkyvissä osissa että metalliseinissä ja kiinteissä paneeleissa.tuo pintoihin ison kontrastin harmaan tiilen kanssa. Kun samaa tiiltä on käytetty myös jalkakäytävissä, syntyy jatkuvuuden vaikutus kadun ja katetun tilan välillä.

PALKINNOT:

  • ICSC European Shopping Centre Awards 2018 - Medium New Development -kategorian voitto.
  • Regeneration Award (Medium): voittaja. 
  • MIPIM Awards 2018 - Best Shopping Centre kategorian finalisti.
  • World Architecture Festival 2017 - Best New Shopping Centre kategorian finalisti.
  • MAPIC Awards 2017 - Best New Shopping Centre kategorian finalisti.
  • American Architecture Prize 2017 - Commercial Architecture -katergorian kunniamaininta.
Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2017
Country: 
Belgia
Postinumero: 
6000
Kaupunki: 
Charleroi
Katu: 
Place Verte 20- Boite 2
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Varjostimet
Läpinäkyvät rakenteet
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Talous, kauppa
Asunto
Hotelli, majoitus
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
DDS+
Address & description: 
https://www.dds.plus/

Urakoitsija

Otsikko: 
Reflex Facade

Kilpailut

Kategoriat: 
Other winner

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy