Etusivu » Referenssit » Radiotherapy Centre in Hof, Germany
Referenssit

Radiotherapy Centre in Hof, Germany

8 pics
10 pics
hiendl_schineis architekten

Completed in a cubic form, the building breaks free of its restrictions and plays with the falling lines of the facade sections.  Clusters of trees grow around the building, sometimes producing shadow, accentuating the verticality of the design.  The façade is divided in non-parallel sections that continue the lively interplay with the surrounding trees.

The material used for the curtain-walling is copper, which will age with time.  The changing seasons are reflected in the subtle colour changes in the metal, from luminous bright copper to a warm red-brown, from shiny to matt.

The shimmering green glass scatters light and at night spread light from the inside to the out, bringing the building to life in the night.  The curtain-wall façade is applied using a specially developed adhesive system.

The copper is affixed to trapezoidal carrier plates of different dimensions with glue, being reinforced along the edges with additional holding points.  The plates were adjusted at each corner, both interior and exterior and the distance between the elements is 5mm. 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Sana Klinikum hof
Valmistunut: 
2012
Country: 
Saksa
Kaupunki: 
Hof
Katu: 
Eppenreuther strasse 9
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut/nauhat
Rakennuksen tyyppi: 
Terveys- ja sosiaalihuolto
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
hiendl_schineis architekten
Address & description: 
lederergasse 2  94032 passautel_0851_932030im sack 3a   86152 augsburgtel_0821_1598155 buero@hiendlschineis.com

Urakoitsija

Otsikko: 
Fleischer metallfaszinationen

Kilpailut

Ajankohta: 
2013
Kategoriat: 
Loppukilpailuun valitut

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy