Etusivu » Referenssit » Pegasus Academy, Lontoo, Britannia
Referenssit

Pegasus Academy, Lontoo, Britannia

Chris Hodson

Kultainen kupariseos juhlistaa koulun sisäänkäyntiä. Teos on palkittu eri kilpailuissa, esimerkiksi vuoden 2015 voittajana  Architectural Review Schools Award -valintana. Rakentajansa mukaan luomus yhdistää olemassa olevat rakennukset.

Pegasus Academyn laajennus yhdistää esikoulun, kuusi uutta luokkahuonetta, laajennetut eteis- ja virastotilat. Näin yhdistyivät kaksi aiemmin erillistä koulua. Projekti yhdisti pirstaloituneen palaset laajennuksen avulla. Uusia opetustiloja ja sekava kulkeminen rakennusten välillä helpottui.

VASTIKKEELLISTA KATTOTILAA

Erilaista oppimistilaa saatiin aikaan monikerroksisilla laajennuksilla "Vastikkeellisen kattotilan" ajatuksella. Esikoulun puolella kurkistavat laajat ikkunat myös pienempien lasten päiväkodin puolelle. Ne muodostavat ympäri kiertävät seinät, jonka sisälle vanhemmat voivat jättää ja noutaa lapsensa.

Kontrastina tälle monoliittiinen kultainen kupariseos toimii kadun puolella näyttävästi kuin kasvaen isoksi monumentiksi, ikään kuin isompana kouluna isommille lapsille.

KOULUT YHTEEN

Uusi kadulle päin näkyvä julkisivu tuo vaikutelman yhdestä koulusta, kun massiivisen alakoulurakennuksen päähän asti ulottuva etumus on leikattu keskeltä ja tuo selkeän yhden sisäänkäynnin alueelle koulujen keskelle. Sisäänkäynti johtaa myös yläkoulun alueelle, joka on eniten päärakennuksen oloinen keskusaukiolle näkyvistä rakennuksista.

Kultainen kupariseos loistaa julkisivusta ja antaa koulumaisen vaikutelman. Design vastaa ylpeydellä näkemykseen koulusta: rakennus erottuu muista lähiseudun rakennuksista typologialtaan selvästi. 2000-luvun rakennuksena koulu näyttää valmistavan tulevaisuuden ihmisiä nykyaikaisella ilmeellään.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
The Pegasus Academy Trust
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
CR7 8SB
Kaupunki: 
London
Katu: 
Whitehorse Rd, Thornton Heath
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Kattotarvikkeet
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Hayhurst and Co.
Address & description: 
26 Fournier Street, London, E1 6QE

Urakoitsija

Otsikko: 
Richardson Roofing

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy