Etusivu » Referenssit » Päiväkoti "La crèche en papier", Pariisi, Ranska
Referenssit

Päiväkoti "La crèche en papier", Pariisi, Ranska

Ovatko tiiviin asuintaajaman asukkaat ottaneet kohteen vastaan positiivisesti?  

Sijaitsemme Bellevillessä, suuren taajaman MLM:n (Habitat à Loyer Modéré) yhteydessä. Käyttämättä jääneellä urheilukentällä sijaitsee nyt abstrakti kohde, joka on osittain puutarhaa ja osaksi kuin mielikuvituksellinen avaruusalus. Poimutettu messinki heijastaa länsipuolella ´bling blingiä'. Se tulee kuitenkin muuttumaan pian maanläheiseksi patinapinnaksi. Rakennus on lastentarha, mutta paikallisille asukkaille se on maisemaan kuuluva objekti, jonka ikääntyminen tapahtuu arvokkaasti. 

Miten rakennuksen eri puolia voi kuvailla? 

Tarha ei näy kadulta: katos osoittaa rakennuksen sisäänkäynnin, joka johdattaa kävijät sen sisätiloihin kadulla varrella sijaitsevien rakennusten ohi. Sisätiloissa lapset unohtavat rakennusten seinät yksinkertaisesti siitä syystä, että sen huoneet avautuvat pihan suuntaan. Päiväkodin tilat on rakennettu yhteen tasoon liittämällä "laatikoita" toisiinsa, jotka on ilmastoitu  ja valaistu keskussysteemillä. Rakennuksen pihapuolella sen julkisivu on salaperäisempi ja lapset voivat tunnistaa helposti "laatikot", jotka kurottautuvat seinästä jakautuen oleskelu- ja nukkumatiloiksi.  

Onko rakennus  ympäristöystävällinen? 

Kompakti suunnittelu ja erittäin onnistunut ja luonnollinen valaistus, energiatehokkuus, ilmanvaihto, materiaalit... Monet näistä ovat näkymättömissä, jotkut ovat teknisiä (motorisoidut ikkunat avautuvat kesäilloiksi, asennusteknologia on vedenpitävä sinetti rakennukselle) tai opportunismin muoto paikan asettamissa rajoissa: rakennus sijaitsee parkkialueen yhteydessä, jonka rakenne on terästä ja puuta. Tämä kevytrakenne mahdollisti sen, että olemassa olevaa infrastruktuuria ei tarvinnut vahvistaa; se oli suoraa säästöä ja samalla harmaata energiaa, joka parantaa rakentamisen hiilijalanjälkeä. Vihreä katto on  enemmän symbolinen ja muistuttaa siitä, mitä me tunnemme (sadevesi, luonnon monimuotoisuus) ja mitä me opimme ICU:sta (Ilot de Chaleur Urbain), mutta enemmän kuin mikään ympäristöseikka, tässä puhutaan erittäin vahvasta siteestä arkkitehtuurin ja luonnon välillä, joka voi synnyttää mitä viehettävimpä yhdistelmiä.

  

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Paris Habitat OPH
Valmistunut: 
2014
Country: 
Ranska
Postinumero: 
75020
Kaupunki: 
Paris
Katu: 
46 bis rue Piat

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paneelit
Läpinäkyvät rakenteet
Rakennuksen tyyppi: 
Terveys- ja sosiaalihuolto
Käytetty kupari: 
Messinki
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Wild Rabbits Architects
Address & description: 
30, allée Vivaldi 75012 Paris

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy