Etusivu » Referenssit » Oikeustalo, Pölten, Itävalta
Referenssit

Oikeustalo, Pölten, Itävalta

Juha Silvanto

Historiallisen alueen ja modernin rakentamisen yhdistämisen vaatimukset näkyvät tässä oikeustalon laajennusrakennuksessa Itävallan St. Pöltenissä.

 

Arkkitehdit Christian Kronaus ja Erhard An-He Kinzelbach ratkaisivat vanhan tiilimuurin yhdistämisen uuteen oikeustalorakennukseen kapeiden ja pitkien vaakasuorien rakenteiden avulla. Näin katse saa vaikuttavan kokonaisuuden nykyaikaisesta rakenteesta, jolla koko uuden rakennuksen pinta on täytetty. Yksityiskohtaiset kultaiset kuparinauhat luovat sivusuuntaiset varjot julkisivuun ja alkuperäisen tiilirakenteen liitokset piiloutuvat.

Horisontaalinen ote ikkuna-aukkojen sijoittelussa sopii symmetrisesti ympäristöönsä. Erikorkuiset ikkunat jopa lattia- ja kattotasosta alkaen saavat aikaan sen, että kerrosvälit sekoittuvat katsojan silmissä ulkoa päin. Viisikerroksinen moderni toimistorakennus kätkeytyy samankorkuisena viereisen, vanhan kolmekerroksisen naapurirakennuksen kanssa.

Toisaalla syvät ikkunapuitteet, ja puolestaan toisealla harittavat ikkunat vanhan tiilirakenteen kanssa antavat kuvitteellisen kevyen rakentamisen vaikutelman

"Kultaisen kupariseoksen valinta julkisivuksi tuottaa kahden rakennuksen välillä merkittävän arkkitehtuurisen vuoropuhelun. Materiaali tulkitsee vanhojen rakennusten keltaisen hallitsevan värin uudelleen toistamatta sitä kuitenkaan liikaa.", arkkitehdit toteavat.

Materiaalin luontainen voima tuottaa rakennuksen lämpimän ja miellyttävän luonteen, ja samalla luo koko ajan vaihtelua, riippuen valo-olosuhteiden muutoksesta. Rakennus tuntuu elävän koko ajan. Uusi rakennus ilmentää historiallista vanhaa osaa, mutta ei anna vanhan myöskään rikkoa uuden rakenteen omaa itsenäistä, nykyaikaista vaikutelmaa.

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2011
Country: 
Itävalta
Kaupunki: 
St. Pölten
Katu: 
Andreas Hofer-Straße, 3100
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Christian Kronaus

Urakoitsija

Otsikko: 
Pasteiner GmbH.

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy