Etusivu » Referenssit » Musiikkikoulu ja kirjasto, Wolfurt, Itävalta
Referenssit

Musiikkikoulu ja kirjasto, Wolfurt, Itävalta

Fink Thurnher Architekten

Fink Thurnher Architekten -yrityksen suunnitteleman rakennuksen julkisivu Wolfurtissa on vaaleata kalkkikiveä ja messinkiä.

Paikan esittely

”Strohdorfin” keskusta muodostaa Wolfurtin kaupungin perinteisen keskiön. Vastakohtana tälle ylempänä kulkeva Kirchstraße koostuu yksittäisistä taloista. Sternenplatz toimii linkkinä uuden ja vanhan välillä

Korkealaatuinen muotoilu kutoo yhteen ulkotilat ja rakennuksen huonemuodostelman tapaan kulmilla. Tästä muodostuu ”Strohdorfin” omaleimainen identiteetti.

Yleiset tilat

Landesstraße-katu halkoo Strohdorfin keskustaa muodostaen kadun ja yleisen tilan yhdistelmän. Erottuvuutta on haettu eriluonteisten tilojen avulla, kuten "Sternenplatzin" ja “Lesegartenin” alueet.

Houkuttelevat yksityiskohdat rakennuksessa, kuten bussipysäkit rakennukseen kiinni sijoitettuna ja laajasti katetut polkupyörätelineet sekä tarkasti rajoitetut autojen pysäköintialueet antavat vaikutelman julkisen palvelun halusta tarjota virikkeellistä ja ihmisläheistä kaupunkikeskustaa. Kirjastosta kirjojen lainaaminen on hyvin vapaamuotoista.

Talo

Talon suunnittelussa oli huomioitava avarat tilat korttelin keskellä, mutta kuitenkin kulkuväylänä toimiminen kahden erilaisen keskustan, Strohdorfin ja Sternenplatzin välillä.

Kirjaston ja musiikkikoulun tarpeiden huomioon ottaminen ja ulkotilojen keskeinen asema tarkoittivat sitä, että alueen tulevaisuuden kehittäminenkin piti huomioida tarkasti. Toiminnot päätettiin siksi jakaa osiin. Rakennuksesta tehtiin hieman mahtaileva korkeatasoisten materiaalien avulla.

Akustiikan vaatimukset huomioitiin perinteisen kivimateriaalin avulla, mutta toisaalta muistettiin myös tunnelman tarve musiikin ja lukemisen suhteen. Käsittelemätön tammipuu tuo lattioihin, sisäseiniin ja -kattoon alkukantaista vaikutelmaa. Messinki julkisivussa ja tuuletusaukkoja sisältävä laavakivimuuraus täydentävät ekologisuutta ja korkealaatuisuutta.

Aulasta johtavat erilliset portaat kirjastoon ja musiiikkikouluun. Tienpuoleisella sivulla on lasiseinää mainosikkunana. Vastapäinen hedelmäpuutarha ja leikkikenttä on suojattu seinän puuvuorauksella.

Aulan äänimaailmassa kaikuvat musiikkikoulun äänet. Viereiset harjoitussalit avautuvat vaikuttavasti Landesstraßelle päin.

Energia

Rakennuksen muotoilulla halutaan vähentää sen energiankulutusta. Lämmitys, kuuma vesi, näiden ohjaukset, valaistus ja koneellinen ilmastointi on mietitty tätä silmällä pitäen seuraavasti:

  • yhtenäinen rakennuksen pinta, optimoitu eristys läpinäkymättömillä osilla
  • kolmekerroksinen lämpöeristetty ikkunalasi
  • lämpöä vapauttamaton rakenne ja ilmatiivis kuori
  • rakennuksen varastointimassojen laajentaminen betonirakenteen avulla ja siten merkittävä jäähdytystarpeen vähentäminen (amplitudin vaimennus) kesällä
  • passiivinen yöilmastointi, ristivirtaus poistoilmasta äänitiloihin
  • päivänvalon optimoima keinovalaistus ja energiatehokkaiden valonlähteiden käyttö – tuloksena pienimmät arvot keinotekoisille valovirtauksille
  • erittäin tehokkaat ilmanvaihtojärjestelmät, joissa on lämmöntalteenotto
  • alhaisten lämpötilojen järjestelmät erikseen, kun virtauslämpötila alittaa 35°C
  • aurinkokennojärjestelmä itsesääntelyyn ja syöttöön ylemmällä katolla

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Gemeinde Wolfurt
Valmistunut: 
2016
Country: 
Itävalta
Postinumero: 
6922
Kaupunki: 
Wolfurt
Katu: 
Sternenplatz 7
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Messinki
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Fink Thurnher Architekten
Address & description: 
Bahnhofstraße 7/1 A-6900 Bregenz

Urakoitsija

Otsikko: 
V-MET GmbH
Osoite ja kuvaus: 
Industriestrasse 11 6832 Sulz Österreich

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy