Etusivu » Referenssit » Monitoimikeskus, Longarone (BL), Italia
Referenssit

Monitoimikeskus, Longarone (BL), Italia

Giulia Della Giustina

Vuonna 1930-luvulla rakennettu, monta vuotta pois käytöstä ollut koulurakennus Soffrancossa restauroitiin ja laajennettiin uutta käyttötarkoitusta varten. 

Tällä hetkellä rakennus palvelee paikallisväestöä uutena kohtauspaikkana. Siinä on kaksi kokoushuonetta, joita voidaan hyödyntää julkisissa tilaisuuksissa, virkistystoiminnassa tai siellä voidaan pitää taidenäyttelyitä.  

Pohjakerroksen ja portaikkoiden materiaalina on paikallinen kivi, Castellavazzo. Kokoushuoneissa ja pohjakerroksessa on käytetty lehtikuusta.  Jotkut seinistä ja sisäkatoista on poistettu kokonaan ja  ulkotiloja on lisätty. Myös portaikkoa laajennettiin ja nyt sieltä avautuvat nyt kauniit maaseutumaisemat. Kyseinen laajennus on rakennuksen itäpuolella laakson suuntaan sekä  päätielle, joka kulkee laakson vastakkaisella puolella. 


Vaakasuorat, esihapetetut kuparilevyt mahdollistivat värin integroinnin ympäröivään maisemaan. Kuparin valinta perustui myös estetiikkaan (luonnollinen materiaali, joka muuttuu  ajan myötä ) sekä materiaalin taloudellisuuteen ( elinkaari yli 100 vuotta). Arkkitehtien valinnat heijastavat ajatuksia materiaalien elinkaarista, järkevästä energian käytöstä, sekä luonnonvarojen hyödyntämisestä. Tärkeänä kriteerinä valinnoissa olivat myös materiaalien ylläpitokustannukset sekä niiden ympäristövaikutukset. 

Pitkät, kapeat ikkunat toimivat oppaina niille, jotka kulkevat päätiellä vuorokauden pimeinä tunteina. Ne palvelevat "lamppuina" kävijöille ja niiden avulla rakennus on helppo löytää. Ikkunoista voi myös nähdä, mitä rakennuksen sisällä tapahtuu. Kohde suunniteltiin hyvin yksinkertaiseksi ja selkeälinjaiseksi. Tuloksena syntyi kokonaisuus, joka on pala historiaa, nykypäivän maalaiselämää sekä nyky-yhteisöä. 

Kirjoittanut : Giulia Della Giustinan

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Comune di Longarone
Valmistunut: 
2011
Country: 
Italia
Postinumero: 
32013
Kaupunki: 
Longarone
Katu: 
Via Soffranco 8
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Aukiot ja puistot
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Esihapetettu
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Address & description: 
SAAS - Studio Architettura Alessandro Sacchetvia Mezzaterra 6332100 Bellunotel. 0437 942272e mail: alessandrosacchet@yahoo.itGruppo di progettazione: arch. Alessandro Sacchet, arch. Francesca Bogo, arch. Fulvio Caputo, ing. Marco RedolfiDirettore lavori: arch. Alessandro Sacchet

Urakoitsija

Otsikko: 
Gela S.n.c
Osoite ja kuvaus: 
Via Cima da Conegliano, 31056 Roncade (TV) tel. 0422 707040; fax 0422 840827 e mail: info@gela.it
Kuvaus: 

Via Roma, 60, 32013 Longarone (BL)

tel. 0437 575811

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy