Etusivu » Referenssit » Mondrian-hotelli, Lontoo, Britannia
Referenssit

Mondrian-hotelli, Lontoo, Britannia

1970-luvun talon muutos moderniksi hotelliksi valtameriristeilijöiden hengessä edustaa juhlallista kuparin käyttöä sisätiloiltaan. Etenkin vastaanottotiloja suunnittelija Tom Dixon kuvailee kuin laivan massiiviseksi rungoksi, joka kiertyy ulkolipasta aulaan yli hissien ja ravintolan kaiken ollessa päällystetty kuparilla.

Design Research Studio loi sisätilat hotelliin newyorkilaisessa hengessä. 359 huonetta, ravintola ja kaksi pienempää baaria, hyvinvointiosasto ja elokuvateatteri loivat kokonaisuuden, joka on Design Research Studion kautta aikain suurin projekti.

"Meille hotelli oli unelmakohde. Siinä oli niin monta asiaa monessa: hyvinvointi, ravintolat, huoneet, kokoustilat ja käytävät. Saatoimme luoda kaiken tarvittavan, jotta ihminen pystyy elämään yhden yön tai vaikka viikon." Tom Dixon selittää.

Rakennuksen suunnitteli hotelliksi jo aikanaan amerikkalainen arkkitehti Warren Platner 1970-luvulla. Silloin hotellisuunnitelmaa ei kuitenkaan toteutettu vaan rakennukseen tuli toimistoja. Yhdessä niistä toimi laivayhtiö Sea Container, josta rakennus nyt sai nimensä. Merellinen historia ja anglo-amerikkalainen suhde Design Research Studion ja Morgans Hotel -yhtiön välillä toi inspiraatiota mukanaan. Atlantin ylityksen hengessä Tom Dixon miettii valmistuneesta työstä näin:

"Ajattelimme että valtameriristeilijöiden kultainen aika oli sopiva lähtökohta ja halusimme huoneiden jollain lailla muistuttavan hyttejä. Kuitenkin niin, että niiden toimivuus on järkevästi ja kunnolla mietitty. Sisääntulosta teimme suuren suunnitelman kuin laivaan astumisesta. Valtava lippa kattaa aluksen rungon, ja rakenne lävistyy aulassa yli hissien ja ravintolan. Tämä kaikki on kauniisti päällystetty kuparilla.'

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Mondrian Hotel London
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
SE1 9PD
Kaupunki: 
Lontoo
Katu: 
20 Upper Ground London
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Sisustus
Rakennuksen tyyppi: 
Hotelli, majoitus
Käytetty kupari: 
Tavallinen kupari
Messinki
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Tom Dixon Design Research Studio

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy