Etusivu » Referenssit » Messinkikamari toimistossa, Lontoo, Iso-Britannia
Referenssit

Messinkikamari toimistossa, Lontoo, Iso-Britannia

Juha Silvanto

Bureau de Change -toimiston arkkitehdit suunnittelivat tilaan messinkinauhojen verkoston.

Kolmesta suunnasta lasitettu tyhjä tila Chelseassa houkutteli arkkitehdit graafisesti vahvateemaiseen ja vangitsevaan esitykseen molemmin puolin lasia. Tavoitteena oli luoda vahva identiteetti erilaisiin käyttömahdollisuuksiin ja saada näin luovuutta antavaa voimaa erilaisten työntekijöiden tarpeisiin.

Soikionmuotoinen huone muodostuu millimetrin paksuisista messinkinauhoista. Se jättää suojiinsa rauhallisemman tilan laajemman lasikuution sisällä. Nauhaseinät nousevat sisäkattoon asti ja jatkavat matkaansa läpäisevänä pintana, joka taittuu lasin reunoilla jyrkästi ja laskeutuu alas lasituksen juureen.

Ylhäällä kulkevilla nauhoilla on myös käytännöllinen tarkoitus: sekä ilman että valon kierrättäminen ja samalla raskaan kattorakenteen piilottaminen näkyvistä. Yhteys kattoon säilyy aaltomaisena, joka luo rauhoittavaa vaikutusta katsojan kannalta.

Mittojen mukaan tehdyt 332 messinkipaneelia luovat dramaattisen varjon kiiltävään lattiaan. Tämä luo tilaan rytmiä ja valojen ja varjojen vastakaikua. Vierailijat kiertävät tilan ohi ja aiempi tasainen vaikutelma on karkotettu ja katseet ovat houkuttelevan mukaansatempaavassa rakennelmassa.

Billy Mavropoulos,yksi Bureau de Change -arkkitehtitoimiston perustajista toteaa, että katseet kolmelta eri suunnalta antoivat mielenkiintoisen haasteen, jotta visuaalinen vaikutelma toimi sekä sisä- että ulkopuolelta.

"Tuloksena oli yksityisyyttä antava tila sekä työntekijöille että vierailijoille. Ulkopuolelta saa heti vahvan identiteetin vaikutelman."

"Näin syntyi kaksi erillistä tilaa: terävä tapahtumatila sekä lämmin tasainen toimistopuoli esimerkiksi palaveritilana. Toimistopuolen materiaalit tuovat liikettä ja voimaa, kun taas vastakohtana toisella puolella harmaa hiljentää ja vaientaa keskittymään."

Teemana materiaaleissa oli luoda vastakohtien maailma, molemmilla puolin oma dramaattisuutensa. Odottamattomat yhdistelmät tilan ja materiaalien kesken vahvistavat täällä toimivien työntekijöiden kykyä toimia, arkkitehtitoimiston Katerina Dionysopoulou uskoo. : 

"Tämä työ antoi meille mahdollisuuden myös investoida mittojen mukaisiin rakentamiseen, jota tässä projektissa vaadittiin."

Yli 500 neliömetriä messinkiä tarvittiin rakennustyöhön, jonka teki Mike Smith Studio. Nauhat kiedottiin ennen lopullista muotoaan ja paikalle laittamistaan. Se oli kuin malliin leikkausta, mutta piti välttää nidonnan tarvetta, ja toimia alle millimetrin toleranssilla.

Rakennelma kantaa itsensä sisäkaton ulokepalkin avulla ja se on myös ankkuroitu lattiaan mittaan tehdyillä metallilaatoilla. Kaikkiaan noin 700 hienovaraista kiinnitystä sisäkattoon ja noin 600 lattiakomponenttia tarvittiin nauhojen kiinnittämiseen. Kiinnittämisen aikana valkohanskaiset työntekijät tekivät varovaista työtä, jotta tarkka rakenne säilyi.

Päätyöskentelytilaan Bureau de Change -arkkitehtitoimistolta kysyttiin myös suunnittelma neuvottelupöytää varten pienille kokousryhmille. 50-millinen pähkinäpuulaminaatti ja messinki luovat levypinnan, joka makaa ohuiden kolmemillisten messinkijalkojen päällä - niin kuin se olisi asetettu paikalleen kuin jalokivi ympäristöönsä. Pöytälevyssä on 20 yksittäistä osaa

 

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2015
Country: 
Iso-Britannia
Kaupunki: 
London

Kategoriat

Käyttö: 
Sisustus
Rakennuksen tyyppi: 
Virastorakennukset
Käytetty kupari: 
Messinki
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Bureau de Change

Urakoitsija

Otsikko: 
Mike Smith Studio (MSS) - design and fabrication

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy