Etusivu » Referenssit » Maidstonen museo, itäsiipi, UK
Referenssit

Maidstonen museo, itäsiipi, UK

Hugh Broughton Architects

Kesällä vuonna 2006 Maidstonen päättäjät kertoivat mielenkiintoisesta ja kunnianhimoisesta suunnitelmastaan avata yleisölle Maidstonen museon kokoelmat ja tarjota palveluja museossa kävijöille. Projektin itäsiipi muodosti toisen vaiheen sen kunnostusprojektissa ja se toteutettiin samalla tavalla kuin länsisiiven kunnostus vuonna 2003.

Maidstonen museon & Bentlif taidegallerian omistaa ja sitä hallinnoi Maidstonen paikalliset viranomaiset. Sillä on merkittävä rooli sivistys- ja vapaa-ajan toiminnoissa ja rahoittajana. Museon ytimenä on Tudor -niminen kartano, joka hankittiin vuonna 1561 ja sen hankki Maidstonen parlamentti päätöksellään vuonna 1855. Museotoimintansa se aloitti vuonna1858 ja sen luokitus on II*.

Museon yli 600000 taideteosta ja esinettä on erinomainen saavutus monipuolisuudessa ja laadullisesti muodostaen Kentin suurimman kokoelman. Samalla se on yksi suurimmista kokoelmista koko kaakkois Englannissa. Joillain taide-esineillä on myös suurta kansainvälistä merkitystä, kuten japanilainsella taidekokoelmalla.

Itäsiiven projekti

Itäsiiven korjauksen päätavoitteena oli kokoelmien pitkäaikainen säilyttäminen, paikaan kohdistuvan yleisen mielenkiinnon lisääminen sekä museoon ja sen kokoelmiin tutustujien kävijämäärien kasvattaminen. Jotta nämä päätavoitteet saavutettaisiin, projektin ydinpäämääriin sisältyivät seuraavat tavoitteet:

  • paremmat kokoelmien säilyttämismahdollisuudet, samalla noudatten ympäristöystävällistä ajattelutapaa, turvallisuuttaa ja lisätilojen saamista laajentuville kokoelmille

  • mahdollistaa kokoelmien väljempi esiinpano

  • ottaa käyttöön hyödyntämättömiä tiloja ja esitellä museon historiallista rakennusta

  • järjestää näköyhteys Brenchleyn puutarhoihin, kuten museon viktoriaanisten perustajien tarkoituksena on ollut

  • parantaa yleisiä palveluja, kuten myymälän avaaminen asiakkaille, rakentaa wc:t ja inva-wc, lasten hoitohuone ja uudet vaatteiden säilytystilat

  • parantaa yleisiä tiloja kävijöille ja koululaisryhmille

  • helpottaa kävijöiden kulkemista ja huomioida kaikki kävijät tasa-arvoisesti

  • maksimoida museon näkyvyys kaupungin suunnasta

  • sijoittaa kävijöiden infopiste uuteen paikkaan

Arkkitehtoninen suunnittelu

Joulukuussa vuonna 2006 Hugh Broughton Architects voitti RIBA -kilpailun uuden itäsiiven suunnittelussa. Nappiin osunut suunnitelma oli suora vastaus museon avainvaatimuksiin. Hanke sai tukea veikkausvaroista. Suunnitelma on laadittu läheisessä yhteistyössä museon henkilökunnan, Maidstone Boroughin virkanomaisten sekä lakiasiaintuntijoiden kanssa.

Koko projektin ajan arkkitehdit ovat panostaneet voimakkaisiin, persoonallisiin ratkaisuihin, jotka tuovat hienosti esille rakennuksen pitkäaikaista historiaa ja arkkitehtuuria.

Itäsiiven alemman kerroksen elävöittämiseksi rakennettiin uusi sisäänkäynti sekä vastaanottoalue alue, joka avautuu Maidstone High Streetin suuntaan ja toivottaa vierailijat tervetulleiksi. Galleria, joka sijaitsee uuden myymälän ja remontoidun varaston väliin, varattiin Salomonin saarilta peräisin olevalle sotakanootille, joka on ainoa kappale saarten ulkopuolla. Näkymä galleriasta avautuu piha-alueelle sekä Tudorin julkisivuun, joita ei oltu nähty yli neljäänkymmeneen vuoteen. Käymälätilat, vaatenaulakot ja viheralueet sijaitsevat myös uudessa laajennusosassa. Luentosali nuoria opiskelijoita varten sijaitsee ensimmäiseen kerrokseen lasitetun kokoussalin vieressä, joista avautuu mahtavat näkymät St. Faith’in kirkolle ja samalla yhdistää museon visuaalisesti Brenchleyn puutarhoihin.

Uusi dynaaminen galleriatila vastaanoton yläpuolella on valaistu pohjoiseen suuntaan aaltoilevilla kattovaloilla ja se muodostaa pysyvän kodin japanilaisen taiteen kokoelimille. Laajennus täydensi remonttia ja jo olemassa olevien gallerioiden uudelleenjärjestelyä itäsiivessä lisäten samalla näyttelytiloja 30 prosentilla.

Uusi korkea kehystämätön lasitus liittyy kuparipaanuihin, muodostaen nykyaikaisen vastakohdan vanhalle tiiliseinälle. Ajan myötä paanut menettävät kiiltoaan, mutta värisävy tulee säilymään.

.

 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Maidstone Borough Council
Valmistunut: 
2012
Country: 
Iso-Britannia
Postinumero: 
ME14 1LH
Kaupunki: 
Maidstone
Katu: 
St. Faith’s Street
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut/paanukatot
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
Hugh Broughton Architects
Address & description: 
41a Beavor LaneLondon W6 9BLUnited Kingdom+44 (0)20 8735 9959

Urakoitsija

Otsikko: 
NDM (Metal roofing & Cladding) Ltd.

Kilpailut

Ajankohta: 
2013

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy