Etusivu » Referenssit » Kulttuurikeskus, Landvetter, Ruotsi
Referenssit

Kulttuurikeskus, Landvetter, Ruotsi

Ruotsalaisessa kaupungissa, Landvetterissä sijaitseva uusi kulttuurikeskus suunniteltiin yksinkertaiseksi kuutioksi, jota koristaa kullanvärinen kruunu. Näin kuvailevat suunnittelijat, Designers Fredblad -arkkitehdit, rakennusta.   

Rakennus sisältää tiloja kulttuuria varten, joka koostuu musiikin, tanssin ja draaman luokista, julkisesta kirjastosta ja auditoriosta 150 hengelle. Sijainti aivan Landvetterin keskustassa tekee rakennuksesta kaupungin navan  ja siksi suunnittelijoiden avainelementtinä onkin ollut luoda julkinen kohtaamispaikka kaupunkin asukkaille. Rakennuksen sisätilat on keskitetty valoisan atriumin ympärille, jota koristavat pyöreät kattoikkunat, leveät portaat istuimineen sekä mäntyvanerista tehty verhous seinissä ja katossa. 

Kulttuurikeskuksen pitäisi olla huomiota herättävä, juhlava ja rohkea ulkoasultaan. Samalla sen pitää  sopia sekä tulla luonnolliseksi osaksi ympäristöään. Rakennuksen suunnittelussa haluttiin korostaa kaksinaisuutta, kahden alemman kerroksen erilaisuutta sekä yläkerran upotettua tilaa kattopuutarhan takana. Valkoinen, sulava alaosa kirkastaa tilaa ympärillään. Lisäksi tarvitsimme ylimpään kerrokseen värikästä ja heijastavaa materiaalia, joka korostaa kulmikasta julkisivua ja kattoa.

 KULLANVÄRINEN KUPARISEOS 

Rakennuksen kullanvärisestä kupariseoksesta tehty pinta kimaltelee ja antaa vihjeen rakennuksen jännittävistä toiminnoista sisätiloissa. Metallin valinta oli  symbolinen sekä arkkitehtuurisista että käytännön syistä. Kupari ja sen seokset ovat huippuluokan materiaaleja ja omaavat tietyn statuksen ja tunteen, joka tarjoaa hyvän kontrastin yksinkertaisemmille materiaaleille, joita on käytetty sisustustuksessa ja viittaavat myös messinkisiin soittimiin. Jotkut sisätilojen yksityiskohdat ovat messinkiä  yhdistäen ne ulkotilan kupariseokseen. Tuloksena on uusi kohtauspaikka Landvetterin asukkaille - yksinkertainen valkoinen laatikko varustettuna kultaisella kupariseoksisella kruunulla, jossa hohtavat ilta-auringon viimeiset säteet. 

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Härryda Kommun
Valmistunut: 
2015
Country: 
Ruotsi
Postinumero: 
43832
Kaupunki: 
Landvetter
Katu: 
Guldsmedsplatsen 1
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paneelit
Kattotarvikkeet
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Kulttuurirakennukset
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Saneerauskohde

Arkkitehti

Name, office: 
Fredblad Arkitekter

Urakoitsija

Otsikko: 
Hisingstads Bleck- och Plåtslageri AB
Osoite ja kuvaus: 
Copper Product: Nordic Royal (Aurubis)

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy