Etusivu » Referenssit » Kullanhohtoisia joulukojuja Lyypekissä
Referenssit

Kullanhohtoisia joulukojuja Lyypekissä

Chris Hodson

Uusi kullanhohtoinen konsepti suunniteltiin Lyypekin joulumarkkinoita varten. Suunnitelma sai erikoismaininnan innovatiivisessa kilpailussa, jonka tarkoituksena oli luoda Lyypekistä Pohjois-Saksan joulumarkkinakaupunki. Suunnitelman avulla haluttiin houkutella myös lisää kävijöitä ja asiakkaita jouluostoksille.

Suunnitelma käsittää joukon erimuotosia, joustavia ja joulusesonkiin tarkoitettuja pikku kojuja, jotka ovat  rantautuneet Lyypekin joulumarkkinoille. Tämä pienet, monimuotoiset, jopa vähän runolliset ostospaikat on tarkoitettu mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi, omaksi pikku kaupungikseen. Nyt haluttiin luoda jotain erilaista tylsien ja yksitoikkoisten "kuutioiden" tilalle. Monimuotoiset kojut viitoittavat tietä ostospaikan ytimeen. Kun kojut ovat avoinna, niiden valaistut luukut on nostettu ylös. Näin ne kommunikoivat keskenään ja samalla Lyypekin historiallisen arkkitehtuurin kanssa. Kojujen asemointi muodostaa mielenkiintoisia kohtaamispaikkoja ja käytäviä luoden saarekkeita, joiden välissä ihmisvirta kulkee.    

Jokainen koju on rakennettu joustavaksi tilankäytön suhteen. Kun liike on auki, niiden luukut ovat ylhäällä ja valaistuja antaen selvän singaalin asiasta. Samalla ylösnostetut luukut toimivat asiakkaiden suojakatoksina. Kullanväriset seinät on tehty pystysuorista paneeleista, jotka samalla helpottavat kojujen kokoamista ja kuljettamista. Jokaiseen paneeliin on stanssattu lukuisia erikokoisia kuplia, jotka antavat pinnalle elävän ja pirteän pinnan. Lopputuloksena lämmin kullanhohtoinen sävy ja metallista heijastuva valo auttavat luomaan juhlavaa tunnelmaa. Katto ja viides lape ovat läpinäkyvää polykarbonaattia, jotka heijastavat valoa lävitseen joulumarkkinoiden tummalle taivaalle. Kun koju on suljettu, katot välkkyvät valoa antaen aavistuksen seuraavasta päivästä.

Ensimmäinen "kultainen joulukoju" valmistui vuonna 2009 ja se on konkreettinen symboli koko konseptista, joka odottaa vielä lopullista valmistumista.

 

Share: 

Rakennus

Valmistunut: 
2009
Country: 
Saksa
Kaupunki: 
Lübeck
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Julkisivut/paneelit
Paneelit
Katot
Rakennuksen tyyppi: 
Talous, kauppa
Käytetty kupari: 
Kullanvärinen seos
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
ARCHTM Ingenieure

Urakoitsija

Otsikko: 
Cavier + Sohn
Osoite ja kuvaus: 
Copper product: TECU® Gold
Liitteet: 

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy