Etusivu » Referenssit » Koulu, Vouvry, Sveitsi
Referenssit

Koulu, Vouvry, Sveitsi

BERREL BERREL KRÄUTLER AG, ARCHITEKTEN ETH BSA SIA

Vouvryn kullanvärisenä loistava koulu paikallisille lapsille sijaitsee Rhone-joen ja kylän välisessä laaksossa. Rakennuksen muodot muistuttavat laaksossa sijaitsevia teollisuusrakennuksia.

Vouvryn koulu on kolmikerroksinen, tehokkaaseen kokoon tehty rakennus. Luokkia on kaikissa kerroksissa, ja kahden yläkerroksen keskellä juhlasalinakin toimiva urheiluhalli, johon kaikista luokkasiivistä on oma pääsynsä. 

Rakennuksessa on perinteinen julkisivumalli ja upotettu pohjakerros. Kaksi ylempää kerrosta tulevat kahdeksan metrin verran ulos rakennuksesta, ja ne muodostavat näin alleen suojaisan kokoontumisalueen. Huolellisesti työstetyt messinkilevyt toimivat ulkoneman kattorakenteena.

Oppilaiden ja henkilökunnan sisäänkäynti tapahtuu rakennuksen kulmista. Yläkerroksiin kulku tapahtuu rakennuksen päissä olevista portaista.

Urheiluhallin ylempi seinärakenne on yllättäen tehty lasista, joten yläkerroksesta on näkymät halliin ja samalla tulee lisää valoisuutta halliin.

Koulun puolella yleisten tilojen seinät ja lattiat on maalattu viininpunaisiksi, mikä luo kontrastin valkoisesti paneloiduille luokkahuoneille ja urheiluhallille.

Share: 

Rakennus

Omistaja: 
Groupement régional du CO du Haut-Lac
Valmistunut: 
2013
Country: 
Sveitsi
Postinumero: 
1896
Kaupunki: 
Vouvry
Katu: 
Avenue de la Gare
Sijainti: 

Kategoriat

Käyttö: 
Julkisivut
Rakennuksen tyyppi: 
Koulurakennukset
Käytetty kupari: 
Messinki
Kiinteistö: 
Uusi

Arkkitehti

Name, office: 
BERREL BERREL KRÄUTLER AG, ARCHITEKTEN ETH BSA SIA
Address & description: 
Binzstrasse 23 CH-8045 Zürich, Schweiz

Jatkamalla näiden sivujen käyttöä hyväksyt tietosuojaehdot. Lisätietoja tästä linkistä.

Hyväksy